Anasayfa /  Politika

Erdoğan ve Bahçeli 2023 yılına odaklandı!

Erdoğan ve Bahçeli, partilerinin kurultayları tamamlamalarının ardından 2023'teki Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere odaklandı.

Abone ol
Abone ol 28 Mart 2021 21:52

Cumhur İttifakı'nın ortakları AKP ve MHP, kurultayları tamamlamalarının ardından 2023'teki Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere odaklandı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin kulis haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin 7'inci Olağan Kurultay'ının ardından gerçekleşen Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, 2023 seçimlerine odaklanılması talimatı verirken, benzer şekilde MHP lideri Devlet Bahçeli de seçimler için 2023'ü işaret etti.

Partisinin 13'üncü Olağan Kurultay'ı sonrası MYK üyeleriyle bir araya gelen Bahçeli, seçimlerin daha önceden belirlenen tarihte yapılacağını söyledi.

Bahçeli, mevcut iktidarı 'Türkiye'yi seçime götürecek kadro' olarak tanımladı.

İki partinin gündeminde siyasi partiler yasasında yapılması planlanan değişiklik ve yeni anayasa çalışmaları var.

Bahçeli’nin bu nedenle Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı’yı, Siyasi İşler, Parlamento ve Hükümet İlişkilerinden sorumlu genel başkan yardımcısı yaptığına dikkat çekiliyor. MHP, SPY ve yeni anayasadan beklentilerini hazırlayarak iktidar kanadı ile paylaşacak. İktidar kanadı da yaptıkları yasal düzenlemeyi MHP’nin onayına sunacak. MHP’nin yeni anayasadan “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tam anlamıyla işleyebilmesine yönelik beklentisi olduğu” vurgulanıyor. Ayrıca MHP, gerek yeni anasayada gerekse SPY’de “terörle iltisaklı partiler ve siyasetçiler ile ilgili yaptırımların net bir şekilde yer almasını istiyor.” Erdoğan’ın da yeni MYK’de Mahir Ünal ve Mustafa Elitaş’ı, “Cumhur İttifakı’nın elini güçlendirmek amacıyla grup başkanvekilliği görevine getirdiği” belirtiliyor.

Kurmaylarına 2023 seçimleri için çalışılma talimatı veren Bahçeli’nin 2024 yerel seçimlerine de aynı kadro ile gidileceğini vurguladı.

Yorumlar