Anasayfa /  Politika

Erdoğan, Türkiye-Angola İş Forumu'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi ziyareti sırasında katıldığı Türkiye-Angola İş Forumu'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "G-20'nin Angola ile ilişkileri geliştirmekte geç kalması büyük eksikliktir" dedi.

Abone ol
Abone ol 18 Ekim 2021 20:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-Angola İş Forumu'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar şu şekilde:

Afrika kıtasındaki tüm ziyaretlerimizde olduğu gibi bugün de bize kalabalık bir iş adamı heyeti katılıyor. Amacımız iş adamlarımızın burada yatırım yapmasını teşvik etmemizdir. İş adamlarımızın birbirlerini daha iyi tanıması için imkan sağlanacaktır. Atacağımız yeni adımlarla bunun için gerekli zemini oluşturacağız.,

G-20 ülkesi Türkiye ile Angola'nın ilişkilerini geliştirmekte bu kadar geç kalması iki ülke için de kayıptır. Bugün imzaladığımız anlaşmalarla iş birliğimizin akdi zeminini gerçekleştirdik.

Afrika kıtası ile iş birliğimizi güçlendirmenin mücadelesini verdik. Turizm ve eğitime kadar oldukça geniş bir yelpazede ilişkilerimizi kuvvetlendirmeye çalıştık. Kıtadaki büyük elçiliğimizi 43'e çıkardık. Göreve geldiğimizden beri Afrika kıtası ile iş birliğimizi geliştirmek için çaba harcadık. Sayın Başbakana Angola'da üniversite ve hastane yapabileceğimizi söyledik.

Salgın döneminde alt yapımızı güçlendirdik.

Dünyanın ilk 100 savunma şirketi listesinde 7 firmamız bulunuyor.

Yorumlar