Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Erdoğan: Ruslar ve İranlılarla ortak çalışmalar yürütüyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle bir davet gerçekleştirdi. Davet Külliye'de 4'üncü kez gerçekleşti. Törene 2 bin civarında davetli katılırken, Erdoğan resepsiyonda bir konuşma yaptı.

Abone ol
Abone ol 30 Ağustos 2018 20:51

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda açıklamalarda bulundu. Erdoğan bazı devletlerin Türkiye'ye kibirle yaklaştığını vurgulayarak, "Siyasi hayatımız millete parmak sallayanlarla, kibirle bakanlarla mücadele etmekle geçti. Türkiye'ye büyüklük taslayamazlar. Uluslararası alanda ülkemize kibirle yaklaşanlarla mücadele ediyoruz. Onların tasfiye oldukları günleri de göreceğiz" dedi.

Konuşmasında İdlib'e de değinen Erdoğan, "İdlip'de yeni bir Halep faciası yaşanmaması için Ruslar ve İranlılarla ortak çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

"SURİYE SINIRIMIZDAKİ TERÖR KORİDORUNU YIKTIK"



Tarihimizde Ağustos ayı zaferler ayı olarak ayrı yere sahiptir. Suriye sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışan terör koridorunu yıktık, oyunu bozduk.

"RUSYA VE İRAN'LA ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ"

Irak'ta sınırımızın Kandil istikametini güvenli hale getirmeye başlayarak, 34 yıllık bir başka tezgahı daha bozma yolunda adımlar atıyoruz. 

İdlib'de yeni bir Halep faciası yaşanmaması için Ruslar ve İranlılarla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye güçlendikçe karşı karşıya kaldığımız sorunların, uğradığımız saldırıların çapı da büyüyor.

"KARARLILIKLA İLERLEYEN BİR TÜRKİYE'DE YAŞIYORUZ"

Eskiden siyasi ve diplomatik olarak kolaycaköşeye sıkıştırılabilen, Avrupa'da, Amerika'da rüzgar esse nezle olan bir Türkiye vardı. Bugün neredeyse her gün aleyhinde açıklamalar yapılmasına rağmen, malumkredi derecelendirme kuruluşlarının o sanal verdikleri notlarla bize provakatifdereceler ilan etmelerine rağmen biz kendi yolunda kararlılıkla ilerleyen bir Türkiye'de yaşıyoruz.

"SURİYE VE IRAK'TAKİ SENARYOYU KABUL ETMİYORUZ"

Ülke ve millet olarak bu onurlu duruşun bedelini bize ödetmeye çalışanlar olduğunu da biliyoruz. Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgede uygulanan senaryoyu kabul etmiyoruz. Herkes yaşananların farkında. Bizim mücadelemiz mazlumların ve mağdurların son umududur. Onlar için de başarıya ulaşmak zorundayız.


Yorumlar