Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Erdoğan, Pakistan Başbakanı ile ortak basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Abone ol
Abone ol 01 Haziran 2022 19:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in ikili görüşmeleri sona erdi.  Görüşme sonrası Erdoğan, Şerif ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Pakistan ile savunma sanayi alanında son dönemde geliştirilen somut işbirliği projelerinden memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Açıklamasında iki ülkenin iş birliğine vurgu yapan Erdoğan, ortak ticaret hedefinin de 6 milyar Dolar olduğunu vurguladı.

Tören ve açıklamalar şöyle:

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Milli Mücadale döneminde Pakistan'lı kadınların yardımlarını asla unutmadık. Bu sene diplomatik ilişkilerimizin tesisin 75. yılını idrak ediyoruz. Bugünkü temaslarımızda ikili ilişkilerimizi ve bölgesel konuları ele aldık.

Türkiye- Pakistan ilişkilerini daha da güçlendirmeye hazırız. Pakistan'la savunma sanayi alanında geliştirilen anlaşmalardan memnuniyet duyuyorum.

İkili ticaret hedefimiz 6 milyar dolardır.

Pakistan'ın FETÖ ile mücadelemize verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum. Pakistan'da son dönemde artan terör saldırılarında şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet diliyorum. Terörün her türlüsüyle mücadelede Pakistan'ın yanındayız.

Afgan halkına yardım hususunda birlikte çaba sarf ediyoruz. 4 iyilik treni yolladık. 5. trenimiz için hazırlıklarımız devam ediyor.

Keşmir sorunun da, BM kararları çerçevesinde çözülmesine destek veriyoruz.

Pakistan Başbakanı Şerif'in konuşmalarından satır başları:

İlişkilerimizdeki güveni bize atalarımız emanet etti. Sizlerin de bildiği gibi ülkelermiz yüksek düzeyde iş birliği konsey toplantılarında görüşmeler gerçekleştiriyor.

Yorumlar