Anasayfa /  Politika

Erdoğan: Kültürün en önemli unsuru dildir

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ödül Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dilin önemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 20 Ocak 2021 19:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ödül Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Tarih boyunca medeniyetlerin kavşağında yer almış bir ülkede yaşıyoruz. Ürgüp'ten Hasankeyf'e kadar ülkemizin dörbir tarafında medeniyetlere beşiklik yapmış yerlerimiz var. Medeniyetimizin görkemini yansıtan eserlerimizin değeri maalesef uzun yıllar bilinemedi. Kültürümüze hakkıyla sahip çıkma konusunda da ciddi sıkıntılar yaşadık. Kültürümüzün korunması ve geliştirilmesinde sanat eserlerinin önemini hepimiz gayet iyi biliyoruz.

Kültürle ilgili tartışmalarda o kültürün taşıyıcısı olan dili maalesef ihmal ediyoruz. Bir milleti maziden atiye taşıyan kültürse bu kültürün en önemli unsuru da dildir. Kültür dil kalıbında şekillenip dil kalıbında gelecek kuşaklara aktarılır.

Diline sahip çıkmayan, dilini zenginleştiremeyen milletler, kökleri kuruyan ağaçlar gibi esen rüzgarlar karşısında devrilmeye mahkumdur.

Milli kimliğimizin ve hafızamızın nişanesi olan Türkçeye hak ettiği ihtimamı göstermiyoruz. Şayet millet olarak bizim bir kültür davamız varsa işe öncelikle Türkçeden başlamamız gerekiyor.

Pek çok alandaki sıkıntıların temelinde dil vardır. Dilimize hak ettiği dikkat ve rikkati göstermeden diğer konularda da mesafe alamayız."

Yorumlar