Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 14 Temmuz 2020 19:29

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bugün toplantımızda son 5 aydır hep olduğu gibi koronavirüs salgının etkilerini konu aldık. Türkiye bu konuda başarılı bir örnek ortaya koydu.

"SALGININ ZİRVE DÖNEMİNİ GERİDE BIRAKTIK"
Salgının zirve dönemini geride bıraktık. Milletimizden ricamız bu güzel tablonun sürmesi için dikkati hassasiyeti ve kurallara riayeti elden bırakmamasıdır.

Vaka ve ölüm sayılarının yeniden aşağı yönlü eğilime girmiş olması sevindirici. Biraz daha gayretle bu sayıları sıfıra yaklaştırmalıyız.

Destek paketlerimiz ile teşviklerimiz ile ülkemizdeki her kesimi yeni döneme hazırlamanın gayreti içindeyiz. Ekonomide toparlanmayı ve yeni bir atılım için gereken her türlü adımı atıyoruz.

"BİR SÜRE DAHA KISITLAMALARA DEVAM EDECEĞİZ"
Hala süren bazı kısıtlamaları bir müddet daha ödememiz gereken bedeller olarak görmeliyiz. Vaka sayısını sıfıra yaklaştırmak için bir süre daha kısıtlamalara devam edeceğiz.

Geçtiğimiz hafta görüşülerek kabul edilen Baro yönetimleri ile ilgili kanun değişikliğinin hayırlı olmasını diliyorum. Suriye'de, Kuzey Irak'ta ve Libya'da ortaya koyduğumuz iradenin salgın döneminde kesintisiz sürmesini sağladık.

AYASOFYA AÇIKLAMASI
Ayasofya'nın müzeden camiye döndürülmesi ile hepimizi şüphesiz sevindirdi. Burada bir kez daha Ayasofya’nın kiliseden değil müzeden camiye dönüştürüldüğünün altını çizmek istiyorum.

Ayasofya'yı yeniden vakfiyesine uygun hale getirirken kültürel miras vasfını da ecdadın yaptığı gibi koruyacağız.

Ayasofya'yı yanlış bir kararla da olsa müzeye biz çevirmiştik, camiye de biz döndürüyoruz. Bir yanlışı biz düzeltiyoruz olay bu kadar basit.

LİBYA AÇIKLAMASI
Türkiye olarak çifte standarda maruz kalmaktan kurtulamadık. AB'ye tam üyelik sürecimiz bunun örneği. Libya'daki meşru hükümet sırf Türkiye destekliyor diye yıpratılmaya çalışmakta.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ
Yarın 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıl dönümü. FETÖ'ye karşı koyarken şehit olan 251 vatandaşımıza rahmet diliyorum.

"AZERBAYCAN'A ERMENİSTAN'DAN YAPILAN SALDIRILARI ŞİDDETLE KINIYORUM"
Dost ve kardeş Azerbaycan'a karşı Ermenistan tarafından yapılan saldırıları şiddetle kınadığımızı belirtmek istiyorum.

 

Yorumlar