Anasayfa /  Politika

Erdoğan: Hafter'in ateşkes diye bir derdi yok

Resmi temaslarda bulunmak üzere Gambiya'ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın toplantısında konuştu. Erdoğan, 'Süreç namlunun ucunda' diyen Hafter'in ateşkes diye, barış diye bir derdi yok" dedi.

Abone ol
Abone ol 27 Ocak 2020 22:26

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Hafter'in (Libya'da) çok çirkin girişimleri var ve biz de bunların takipçisiyiz. Gereği neyse sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow ile ortak basın açıklaması yaptı.

"Hafter'in ateşkes gibi barış gibi bir derdi yoktur"
Libya'da darbeci Hafter'in Berlin Mutabakatına imza atmamasıyla ilgili sorulan soruya cevap veren Erdoğan, "Gerek Berlin süreci gerekse Moskova her ikisinde de bildiğiniz gibi Hafter varılan veya hazırlanan metne imza atmamıştır. Sarrac imzasını atmıştır ama Hafter atmamıştır. Uluslararası toplantılarda eğer taraflar bu tür metinlere imza koymuyorlarsa burada bir mutabakat sağlanmıştır denilemez. Berlin süreci geniş katılımlı bir süreç olmasına rağmen aslında Hafter oteldeki odasından burayı takip etmiştir. Tabii bu 55 maddelik metin BM Güvenlik Konseyi'ne de gidecek. Ancak burada bir nokta çok önemli. O da şu, Hafter bütün bu süreçte sürekli kaçmıştır ve en son bu süreçten sonra da şimdi kendi sözcüsünün şu açıklaması çok manidardır. Libya'daki süreç namlunun ucundadır. Bu şunu gösteriyor, yani Hafter'in ateşkes diye bir derdi yok, barış diye bir derdi yok. Temenni ederiz ki Berlin'e gelenler de bu ifadeleri duymuştur ve buna göre de tavırlarını belirlerler.

"Serrac Bmkg'nin tanıdığı bir liderdir"
Bir defa şunu birbirinden ayırt etmek lazım. Serrac BMGK'nın tanıdığı bir liderdir. Hafter ise darbecidir. Türkiye olarak bizim TBMM kararıyla oraya eğitici olarak gönderdiğimiz askerimiz vardır. Hafter'in yanındakiler ise başta kendisi olmak üzere lejyonerdir" ifadelerini kullandı.

Etiketler Erdoğan Hafter
Yorumlar