Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Erdoğan depremin son bilançosunu açıkladı! Vefat sayımız yükseliyor

Erdoğan depremin son bilançosunu açıkladı! Vefat sayımız yükseliyor...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir depremiyle ilgili son rakamları kamuoyu ile paylaştı. Erdoğan, İzmir'deki depremde vefat edenlerin sayısının 12'ye yükseldiğini duyurdu.

Abone ol
Abone ol 30 Ekim 2020 20:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir depreminde vefat edenlerinin sayısının 12'ye yükseldiğini yaralı sayısının ise 438 olduğunu açıkladı. Başkan Erdoğan, devletin tüm birimleriyle vatandaşının yanında olduğunu söyledi.

Başkan Erdoğan, katıldığı programda İzmir depremiyle ilgili son rakamları kamuoyu ile paylaştı. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Vefat sayımız 12 idi, yaralı sayımız 438 idi ve bunların içerisinde 5 vatandaşımız ameliyatta, 8 vatandaşımız yoğun bakımdaydı. Şu an itibariyle 17 binada arama çalışmalarımız devam ediyor. Devletimiz bakan arkadaşlarımızla tüm kurumlarıyla deprem anından itibaren yıkıntılar altında olan vatandaşlarımızı kurtarmak ve sarsıntıdan etkilenen herkese yardımcı olmak üzere hareket geçmiştir.

AFAD, emniyet teşkilatımız sağlık birimlerimiz ve diğer ilgili kamu personeli canla başla işlerini yapıyor. Bakanlarımız koordinasyonu bizzat yerinde sağlamak üzere süratle olay yerine ulaşmışlardır. Kurtarma çalışmalarının biran önce sonuçlanması için tüm imkanları seferber ettik. Binaları hasar gördü veya olay şokundan kurtulamadıkları için henüz evlerine giremeyen vatandaşlarımıza da gereken iaşe desteğini sağlıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza bunun için gereken kaynak hemen aktarılmıştır. Hedefimiz yaralarımızı bir an önce sarmaktır.

Ocak ayında meydana gelen Elazığ ve Malatya depreminin acıları hala yüreğimizde tazeyken İzmir'den gelen bu haber bizi derinden üzmüştür. Ülkemizin en doğusundan en batısına kadar tehlikeli bir deprem kuşağında olduğu gerçeğini her sarsıntıyla bir kez daha hissediyoruz. Afet ve acil durumlarla mücadele için uzun zamandır hazırlanan projeleri kararlılıkla hayata geçiriyoruz. Kentsel dönüşüm projeleriyle depreme dayanıksız yapılarımızı yeniliyoruz. İnşallah ülkemizi her geçen gün afetlere karşı çok daha hazırlıklı hale getiriyoruz. Bir kez daha İzmirli kardeşlerime geçmiş olsun diliyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu acılı günümüzde yardım teklifinde bulunan tüm dost ülkelere tekrar teşekkür ediyorum."

Ayrıntılar geliyor...

Yorumlar