Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Erdoğan açıkladı! Hatay'daki patlama ile ilgili korkunç detay

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir araçta patlama meydana geldi. Meydana gelen patlamada araçtaki 3 Suriyeliden 2'si yaşamını yitirdi. Patlamanın Reyhanlı Kaymakamlığı'na yaklaşık 750 metre uzaklıkta gerçekleştiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aracın içindeki kişilerin terörle bağlantılı olabileceğini söyledi.

Abone ol
Abone ol 05 Temmuz 2019 16:24

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir araçta patlama meydana geldi. Meydana gelen patlamada araçtaki 3 Suriyeliden 2'si yaşamını yitirdi. Patlamanın Reyhanlı Kaymakamlığı'na yaklaşık 750 metre uzaklıkta gerçekleştiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aracın içindeki kişilerin terörle bağlantılı olabileceğini söyledi.

Bugün saat 13.00 sıralarında, Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde seyir halindeki otomobilde patlama meydana geldi. Çevrede büyük paniğe neden olan patlamanın ardından otomobil, alev topuna döndü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

OTOMOBİLİN MOTORU 60 METRE UZAKLIĞA FIRLADI



Patlamanın, el yapımı patlayıcıdan kaynaklandığı üzerinde duruluyor. Ayrıca patlama sırasında otomobilin motorunun ise 60 metre uzaklığa fırladığı görüldü. Yapılan kimlik saptaması sonucu ölenlerin Suriyeli olduğu belirlendi.

GEÇİCİ TÜRK PLAKASI TAKILMIŞ



Otomobilin Suriyelilere ait olduğu ve geçici Türk plakası takılı olduğu anlaşıldı.

'CUMA NAMAZI ÇIKIŞINI HEDEF ALACAKLARDI' İDDİASI



3 Suriyelinin hedefinin, patlamanın meydana geldiği yerin 50 metre uzağındaki Fatih Sultan Mehmet Camii'nde cuma namazından çıkanlar olduğu ileri sürüldü. Ancak, patlamanın cuma namazı kılınırken, camiye uzak bir noktada meydana gelmesi, faciayı önlemiş oldu.

ARAÇ EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ



Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne bomba imha uzmanları tarafından yapılan inceleme tamamlandı. Hurda yığına dönen otomobil ve çevreye dağılan parçaları, çekiciye yüklenerek Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

KİMYASAL RİSKE RASTLANMADI



AFAD ekipleri tarafından da bölgede kimyasal ölçüm cihazlarıyla incelemeler yaptı. Ekiplerin yaptığı çalışmada herhangi bir kimyasal risk saptanamadı. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin de çalışmasının tamamlamasının ardından cadde temizlenip, araç trafiğine açıldı. Çevredeki bazı binaların da camlarının kırıldığı görüldü.

'BOMBALI ARAÇ' İHBARI



Patlayan otomobille bağlantılı olduğu ileri sürülen bir başka bombalı otomobil olduğu ihbarı üzerine polis ilçede geniş güvenlik önlemi aldı. İlçenin giriş ve çıkışları ile ana caddelerinde güvenlik önlemleri yoğunlaştırılarak sürüyor.

HATAY VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA



Valilik'ten yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Patlamada, araçta bulunan 3 Suriyeliden 2’si öldü, 1’i yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Patlamanın araçtaki el yapımı patlayıcıdan meydana geldiği değerlendirilmekte olup olaya karışan aracın Suriyeli sahibinin kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Araçta bulunan kişilerin tüm bağlantıları araştırılmaktadır. Bütün birimlerimiz olayı tüm yönleriyle aydınlatmak için çalışmakta olup, meydana gelen olayda herhangi bir vatandaşımızda ve çevrede bir zarar meydana gelmemiştir. Olayla ilgili gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ARAÇTA BOMBA OLDUĞU BELLİ



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olaya ilişkin yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Suriyeli üç kişi... Ama aracın içerisinde bomba olduğu belli. Onun patlaması neticesinde İçişleri Bakanımın verdiği bilgiye göre incelemeler yapılıyor, kimlik tespitleri yapılmış. Bunun gerisinde ne vardır ne yoktur şu anda arkadaşlarımız çalışmaları yapıyorlar. Onu da zannediyorum şöyle kısa zamanda neticesi ortaya çıkacaktır. Yani şu andaki tespitler daha çok terörle bir bağlantısı olabilir istikametinde. Herhalde şöyle birkaç saat içerisinde Bakanlığımız da bununla ilgili daha detay bilgi verecektir."


Yorumlar