Anasayfa /  Politika /  Chp

Enis Berberoğlu ve 2 ismin milletvekilliği düşürüldü !

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP İstanbul Musa Farisoğulları’nın milletvekilliği düşürüldü.

Abone ol
Abone ol 04 Haziran 2020 15:37

Haklarında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP İstanbul Musa Farisoğulları’nın milletvekilliği düşürüldü. Kararın açıklanmasının ardından bazı milletvekilleri sloganlarla tepki gösterdi.

AK Parti Milletvekili Recep Özel, "Kararları veren bağımsız mahkemelerdir. Burada yapılan usulü bir işlemdir” dedi.

BERBEROĞLU'NUN HAPİS CEZASI
CHP'li Enis Berberoğlu, MİT tırları görüntülerini Can Dündar'a ilettiği gerekçesiyle 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Berberoğlu'nun cezası Yargıtay tarafından onanmıştı.

HDP'Lİ İKİ İSMİN ONAYLANAN HAPİS CEZASI
KCK davasından yargılanan HDP Milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'na verilen hapis cezaları Yargıtay tarafından 24 Eylül 2019'da onanmıştı.

27. DÖNEMDE İLK
Genel Kurul'da yaşanan bu gelişmeyle 27. dönemde ilk kez milletvekilliği düşürülmüş oldu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK TEPKİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Enis Berberoğlu'nun Milletvekilliğinin düşürülmesi, içinde yaşadığımız 20 Temmuz Sivil Darbe sürecinin bir sonucudur, millet iradesinin yok sayılmasıdır. Adaleti, hakkı ve hukuku sağlamak için demokrasi mücadelesine devam edeceğiz."

ENİS BERBEROĞLU KİMDİR?
1956 İstanbul'da doğan Enis Berberoğlu'nun tam adı Kadri Enis Berberoğlu'dur. Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümünde yüksek lisans çalışması yaptı.

Çeşitli gazete ve televizyonlarda muhabirlik, haber koordinatörlüğü, köşe yazarlığı ve genel yayın yönetmenliği yaptı. Yayımlanmış 3 kitabı bulunmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. İngilizce ve Almanca bilen Berberoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

MUSA FARİSOĞULLARI KİMDİR?
1956 yılında Bingöl'de doğan Musa Farisoğulları, Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Almanca Bölümünü bitirdi.

Kürtçe,Almanca bilen Farisoğulları, evli ve 3 çocuk babasıdır.

LEYLA GÜVEN KİMDİR?
Leyla Güven, 6 Mayıs 1964'te Konya Cihanbeyli Yapalı'da doğdu. Baba adı Hacı, anne adı Cevriye'dir. Leyla Güven, ortaokul mezunudur. Siyasete 1994 yılında Konya HADEP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ile başladı. Konya HADEP Kadın Kolları Başkanlığı, HADEP Merkezi Kadın Kolları Yöneticiliği, DEHAP Parti Meclisi Üyeliği, DEHAP Adana Kadın Kolları Başkanlığı, Adana Seyhan Küçük Dikili Beldesi Belediye Başkanlığı ve Viranşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Kürtçe ve orta düzeyde Almanca bilen Güven, 2 çocuk annesidir.

Yorumlar