Anasayfa /  Foto Galeri

Enerjinizi arttıracak kilonuzu azaltacak 11 besin

Enerjinizi arttıracak kilonuzu azaltacak 11 besin - Sayfa 1

Enerjinizi arttıracak kilonuzu azaltacak 11 besin

Enerjinizi arttıracak kilonuzu azaltacak 11 besin - Sayfa 2

Yeterli miktarda protein kas kaybını engeller, metabolizmayı harekete geçirir ve tok tutar. Aynı zamanda hem enerjik hissetmenize hem de kilo vermenize yardımcı olur. Fazla hareketli olmayan yetişkinler için önerilen günlük protein miktarı vücut ağırlığının her kilogramı için 0.8 gramdır. Ancak son zamanlarda yapılan birçok araştırma, kilo başına 1 - 1.2 gram protein tüketmenin yaşa bağlı kas kaybına karşı vücudu koruduğunu gösteriyor. Protein denince akla ilk gelen et olsa da, etin sindirimi zor, vücutta asidik etki yaratıyor, ve üretiminde antibiyotik, hormon kullanılma riski yüksek. İşte hem tok tutacak hem de metabolizmanızı harekete geçirecek 11 alternatif protein kaynağı.

Enerjinizi arttıracak kilonuzu azaltacak 11 besin - Sayfa 3

Avokado Protein miktarı : Her avokadoda yaklaşık 4 gram Bu meyvedeki protein gerekli 9 amino asidi ve kalbe yararlı omega-3 yağ asidi içerir.

Enerjinizi arttıracak kilonuzu azaltacak 11 besin - Sayfa 4

Organik peynir Protein miktarı : Her 200 gramda yaklaşık 9 gram. Organik keçi veya koyun sütüyle yapılmış lor peyniri, ricotta gibi hafif peynir türlerini tercih edin. Bunların da tam yağlı versiyonlarını tüketin. Tam yağlı süt-peynir hem sizi tok tutar hem de yarım yağlı-yağsız olanlara göre çok daha besleyicidir.