Anasayfa /  Foto Galeri

En şanslı kan grubu da açıklandı! Bu kan grubu olanlar daha dirençli!

Londra'da üniversite yapılan bir araştırma kan gruplarıyla ilgili çok çarpıcı bilgiler verdi. Kan gruplarıyla hastalıklar arasında bir bağlantının olduğu bu araştırmada ortaya çıktı. araştırma 882 kişi arasında yapıldı ve bilim insanları için şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Yapılan bu araştırma sonucunda ise en sağlıklı kan grubu da ortaya çıktı. İşte A, B, AB ve 0 kan grubuna sahip olan kişilerin hastalıklara karşı direnç seviyeleri...

En şanslı kan grubu da açıklandı! Bu kan grubu olanlar daha dirençli! - Sayfa 1

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmada, kan gruplarıyla hastalıklar arasında bağlantı olduğu tespit edildi.

En şanslı kan grubu da açıklandı! Bu kan grubu olanlar daha dirençli! - Sayfa 2

Londra Üniversitesi’ne bağlı Royal Holloway Üniversitesi’nde yapılan çalışmada, tansiyon, bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimali ve kanser riski de dahil olmak üzere birçok hastalığın sebebinin kan grupları olabileceği belirtildi.

En şanslı kan grubu da açıklandı! Bu kan grubu olanlar daha dirençli! - Sayfa 3

Araştırmada, kan grubunu belirleyen genlerin aynı zamanda CVT adı verilen beyinde kan pıhtılaşması riski ile de bağlantılı olduğu aktarıldı.

En şanslı kan grubu da açıklandı! Bu kan grubu olanlar daha dirençli! - Sayfa 4

882 kişi üzerinde yapılan çalışmada araştırmacılar, AB kan grubuna sahip kişilerin CVT riskinin diğer gruplara göre ortalama 5,6 kat daha fazla olduğu aktarılırken, 0 kan grubuna sahip kişilerin ise yarı yarıya daha az olduğu bildirildi.