Anasayfa /  Foto Galeri

En güzel, anlamlı 1071 Malazgirt Zaferi ve Sultan Alparslan sözleri ve mesajları

Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Malazgirt Meydan Muharebesinin ardından Anadolu'nun kapıları Türklere ardına kadar açılmıştır. 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi oldu. 950. yıl dönümü kutlanan Malazgirt Zaferi ile ilgili paylaşım yapmak isteyenler, en güzel Malazgirt Zaferi mesajları ve sözlerini araştırıyor. İşte Malazgirt Zaferi mesajları ve Sultan Alparslan sözleri..

En güzel, anlamlı 1071 Malazgirt Zaferi ve Sultan Alparslan sözleri ve mesajları - Sayfa 1

Malazgirt Meydan Muharebesi, 26 Ağustos 1071 tarihinde Muş'ta bulunan Malazgirt Ovası'nda Selçuklu Sultanı Alparslan ve Doğu Roma İmparatoru Romen Diyojen arasında gerçekleşen, Türklere Anadolu'nun kapısını açan bir meydan savaşıydı. Bu muhabere sonuçları itibarıyla İslamiyet, Türkler ve dünya tarihi açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Böylece Anadolu'nun kapıları Türklere açıldı; Türk birlikleri Anadolu'ya girmeye başladı. Türkiye tarihi başladı. Savaşın geçtiği Malazgirt ise günümüzde Muş iline bağlı ilçedir.  Bugün Malazgirt Zaferi'nin 950. yıl dönümü olması nedeniyle vatandaşlar, en güzel ve anlamlı Malazgirt Zaferi mesajları ve Sultan Alparslan sözlerini araştırıyor. İşte zaferin 950. Yıl dönümüne özel en güzel ve anlamlı 1071 Malazgirt Zaferi kutlama mesajları ve Sultan Alparslan sözleri…

En güzel, anlamlı 1071 Malazgirt Zaferi ve Sultan Alparslan sözleri ve mesajları - Sayfa 2

MALAZGİRT ZAFERİ KUTLAMA MESAJLARI, SÖZLERİ

1071'de Kurt başlı sancağımız ve kan damlayan kılıçlarımızla girdiğimiz bu topraklara adalet ve medeniyet getirdik. Kimse heveslenmesin kıyamete kadar da burada olacağız.

Sultan Alparslan'ın önderliğinde ve liderliğindeki Türk Ordusu'nun, sayıca kendinden kat kat üstün olan Bizans ordusu karşısında elde ettiği kahramanlık destanı olan Malazgirt Zaferinin 950'nci yılını kutlarım.

En güzel, anlamlı 1071 Malazgirt Zaferi ve Sultan Alparslan sözleri ve mesajları - Sayfa 3

Milletimiz her zaman birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden gelecek, barış ve huzurumuza kastedenlere karşı gereken cevabı verecektir. Bu düşüncelerle Malazgirt Zaferinin yıldönümünde, büyük komutan Sultan Alparslan'ı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

En güzel, anlamlı 1071 Malazgirt Zaferi ve Sultan Alparslan sözleri ve mesajları - Sayfa 4

Milletimize, Anadolu'nun kapılarını açan, bu topraklarda birlik, beraberlik ve barışa dayanan anlayışın hakim olmasını sağlayan Malazgirt Zaferi'nin 950. yıl dönümünü kutlarım.

Anadolu'nun, aziz milletimizin anavatanı haline gelmesine vesile olan Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyorum.