Anasayfa /  Foto Galeri

En güzel 1 Eylül Dünya Barış günü mesajları ve sözleri

1 Eylül Dünya Barış günü, Almanya'nın 1939 yılında Polonya'yı işgal ederek İkinci Dünya Savaşı’nı başlattığı tarihi unutmamak ve barışın önemini hatırlamak için ilan edildi. İşte en güzel 1 Eylül Dünya Barış günü mesajları ve sözleri...

En güzel 1 Eylül Dünya Barış günü mesajları ve sözleri - Sayfa 1

1 Eylül 1939 tarihinde 20. yüzyılın en kanlı savaşını başlatan Nazi orduları Polonya’ya saldırarak bir dünya savaşının başlamasına, bu süreçte milyonlarca kişinin ölümüne ve sakat kalmasına sebep olmuşlardı.

En güzel 1 Eylül Dünya Barış günü mesajları ve sözleri - Sayfa 2

 1 Eylül Dünya Barış Günü dünyaya barışın önemini bir kez daha hatırlatıyor. İşte 1 Eylül Dünya Barış Günü hakkında merak edilenler…

En güzel 1 Eylül Dünya Barış günü mesajları ve sözleri - Sayfa 3

DÜNYA BARIŞ GÜNÜ TARİHİ

Eskiden Sovyetler Birliği ve Varşova Paktı üyesi ülkeler barış içinde bir dünya mücadelesi görevini hatırlatmak amacıyla Almanya’nın 1939 yılında Polonya’yı işgal ederek İkinci Dünya Savaşı'nı başlattığı tarih olan 1 Eylül’ü “Dünya Barış Günü” olarak ilan etmiştir.

En güzel 1 Eylül Dünya Barış günü mesajları ve sözleri - Sayfa 4

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1981’deki 57. birleşiminde, “Genel Kurul’un açılış günü olan her eylülün üçüncü salı gününü”nü “Uluslararası Barış Günü” ilan etmiştir. Yıllar sonra Genel Kurul'un 7 Eylül 2001 tarih ve A/RES/55/282 sayılı kararı ile 21 Eylül'ü Barış Günü olarak kabul edilmiştir.