Anasayfa /  Foto Galeri

En çok talep annesi babası vefat etmiş kişilerden geliyor

En çok talep annesi babası vefat etmiş kişilerden geliyor - Sayfa 1

Bebekleri plastik bazlı olan polimer kil adlı bir malzemeden yaptığını ifade eden Sofuoğlu şunları söyledi... "Daha öncesinde telin üzerine folyo kaplayıp plastik bazlı malzemeye şekil veriyorum. Vücutlarını telle oluşturarak en son aşamada alüminyum folyo kaplayıp etrafını elyafla sarıyorum. En son saçlarını ve makyajını yapıp kıyafetlerini giydiriyorum" "Daha öncesinde bez bebek yapıyordum. Yeterli gelmedi ve sürekli bir arayış içerisinde oldum. Şu anda da çalışmalarım bu şekle dönüştü. Halihazırda Yeşilçam oyuncularından Adile Naşit ve Münir Özkul'u yaptım. Şu anda da Kemal Sunal'ı yapıyorum. Hedefimde ise en büyük hayalim Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çalışmasını yapmak var. Tabii kişilerin büyük heykellerini yapmak daha kolay gözükebilir ama küçük ölçekli bu tür işlerde daha zor olabiliyor. Bu nedenle Atatürk'ün çalışmasını biraz öteledim"

En çok talep annesi babası vefat etmiş kişilerden geliyor - Sayfa 2

Yapımı 15 gün sürüyor, 250 TL'ye mal oluyor Sofuoğlu, bir bebek yapımının 15-20 gün sürdüğünü ve 250 TL'ye mal olduğunu ifade etti ve açıklamalarına şöyle devam etti... "Yüzün önden ve yandan çekilmiş iki fotoğrafı üzerinden çalışıyorum. Bu fotoğrafı büyütüp, küçültüp detayları görmem gerekiyor. Yüz hatları, girintiler, çıkıntılar çok önemli"

En çok talep annesi babası vefat etmiş kişilerden geliyor - Sayfa 3

Sofuoğlu, kendisine en çok talebin annesi, babası vefat etmiş kişilerden geldiğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti, "Annesi, babası ya da sevdiği bir yakını vefat eden kişiler, bana onların fotoğraflarını getirerek, onların çalışmalarını yapmamı istiyor. Evlerinin bir köşesinde onların anılarını bu şekilde yaşatmak istiyorlar"