Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

En Az Lise Mezunu Adayların Başvurabileceği KPSS'li KPSS'siz Kamu Personel Alımı Yapılacak

Devlet kurumları kamu personeli alımları gerçekleştirecek. Çeşitli meslek gruplarında yapılacak olan bu alımlar adaylara Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu veya kurumların kendi internet siteleri üzerinden duyuruluyor.

Abone ol
Abone ol 25 Nisan 2019 20:07

Kamu kurumları tarafından yayımlanan bu alım ilanlarında farklı kadrolar olmasından dolayı çeşitli eğitim seviyelerinden mezun adaylar için ilanlar bulunmakta.

İŞKUR Kamu Grubu Personel Alım İlanları

İŞKUR üzerinden duyurulan kamu grubu personel alım ilanlarında memur kadrolarının yanında işçi kadrolarıda bulunmakta. En az lise mezunu olmanın yanında KPSS şartı da talep edilebilir.

İŞKUR Kurum Dışı Personel Alım İlanları

Belediye Başkanlıkları, İl Özel İdareleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Alt Birimler, Kazı Başkanlıkları, Belediyelere Bağlı Birimler ve bu tür kurumlar tarafından ilanlardan oluşur.

İlanların neredeyse tamamına yakını KPSS'siz yayımlanır. Belediye memuru ve belediye işçisi alım ilanlarının çok sık olduğu bu alanda her eğitim seviyesinden mezun adaylar için ilanlar yer almakta.

DPB İLANLARI

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla duyurulan personel alım ilanlarında lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabileceği; kadrolu memur, sözleşmeli personel, KPSS B grubu merkezi ve kurumsal kamu personeli alım ilanları ile sürekli işçi alım ilanları bulunmakta.

KPSS puan sıralaması esasına göre yada KPSS'siz personel alım ilanları bulunmakta.


Yorumlar