Anasayfa /  Foto Galeri

En anlamlı 3 Aralık Dünya Engelliler günü sözleri ve Resimli mesajları 2021!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık yaratmayı amaçlayan vatandaşlar, Dünya Engelliler Günü mesajlarını ve sözlerini araştırıyor. Dünya Engelliler Günü mesajlarını engellilere karşı duyarlılık kazanmak amacıyla bir araya getirdik. İşte Dünya Engelliler Günü mesajları, sözleri, resimli...

En anlamlı 3 Aralık Dünya Engelliler günü sözleri ve Resimli mesajları 2021! - Sayfa 1

Dünya Engelliler Günü her yıl 3 Aralık tarihine denk geliyor. Bu anlamlı ve özel günü daha anlamlı kılmayı farkındalığı en üst seviye çıkarabilmeyi sağlamak için Dünya Engelliler Günü için en güzel, anlamlı, resimli mesajları ve sözleri bir araya getirdik.

En anlamlı 3 Aralık Dünya Engelliler günü sözleri ve Resimli mesajları 2021! - Sayfa 2

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ'NÜN ÖNEMİ NEDİR?

Uluslararası Engelliler Günü 1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 47/3 sayılı kararı ile ilan edildi. Toplumun ve toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalık  arttırmayı amaçlamaktadır.

 

BM'nin engellilik alanında uzun yıllardır devam eden çalışmalarının bir ürünü olan, 2006 yılında kabul edilen Engelli Bireylerin Haklarına Dair Sözleşme, engelli bireylerin haklarının ve refahının gelişmesine ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'nin ve ayrıca Sendai Afet Riskini Azaltma Çerçevesi, İnsani Eylemde Engelli Bireylerin Dahil Edilmesi Şartı, Yeni Kentsel Gündem ve Kalkınma için Finansman Hakkında Addis Ababa Eylem Gündemi gibi diğer uluslararası kalkınma taahhütlerinin  uygulanmasına katkıda bulundu.

En anlamlı 3 Aralık Dünya Engelliler günü sözleri ve Resimli mesajları 2021! - Sayfa 3

Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız.”

Adımlarınızın biçiminin ne önemi var mühim olan yürüyüşümüzle sevgi ve dostluk köprüsünü geçmektir.

En anlamlı 3 Aralık Dünya Engelliler günü sözleri ve Resimli mesajları 2021! - Sayfa 4

Engeller engelliler için engel değil, engelliler için en büyük engel biziz.

-Engelli ne demek sen de öğren, görmek ne demek âmâdan öğren, duymak ne demek duyma özürlüden öğren, Yürümek ne demek engelliden öğren!