Anasayfa /  Spor

Emre Belözoğlu: Sonuna kadar şampiyonluk için mücadelemizi vereceğiz

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, turuncu-lacivertli takımın kamp çalışmalarını sürdürdüğü Antalya'da soruları yanıtladı.

Abone ol
Abone ol 28 Ocak 2022 19:18

Süper Lig'de 2 sezon önce şampiyonluğa ulaştıklarını hatırlatan Emre Belözoğlu, "Sonuna kadar şampiyonluk için mücadelemizi vereceğiz. Avrupa kupasından başka hedefimiz olamaz. Bunun dışında bir şey Başakşehir'in genlerine aykırı. Medipol Başakşehir her sene şampiyonluğa oynadı. Şu an Avrupa hedefinde bir takımız. Hala şampiyonluk hedefimiz devam ederken bunu sonuna kadar zorlayacağız." ifadelerini kullandı.

Ara transfer döneminde kadrolarına Serdar Gürler ile Salih Uçan'ı kattıklarının hatırlatılması üzerine Belözoğlu, "Salih, özellikle Alanyaspor serüveninde çok başarılı işler yaptı. Bize fayda vereceğine inanıyorum. Bizim de ona iyi geleceğinize inanıyorum. Salih'in bizle beraber olmasından dolayı mutluyuz. Serdar Gürler ise Edin Visca ayrıldıktan sonra önemli opsiyonlardan biriydi. Serdar, ayrılacağını daha önceden kulübüne bildirdiğini söyledi. O bizi istedi, biz de onu çok istedik. Burada Ahmet Çalık konusunu da açmak istiyorum. Rabbim mekanını cennet etsin. Ailesine de sabırlar versin. Oradan Serdar'ı vurmaya çalışmak hakkaniyetli olmuyor. Ahmet'in ölümü dahi bizi birleştiremiyorsa, bu çok acı verici durum. Bunun üzerinden bir şeyi konuşmak, 2 arkadaş üzerinden bunu yorumlamak bizlere yakışmıyor. Hepsi bizim kardeşimiz. Ömürleri hep daim olsun. Kalanlar da bir acıyla yaşıyor. Bu durumlardan ders almamız gerekiyor. Serdar bize çok faydalı olacak. Buna inanıyorum." diye konuştu.

 "Üç takımın da aynı anda geride kalması şaşırttı"

Emre Belözoğlu, Süper Lig'de Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışının oldukça uzağında kalmasıyla ilgili, "Üç takımın da aynı anda geride kalması şaşırttı. Beklenmedik bir durum. Türkiye'de kulüpler artık daha bilinçli yönetiliyor. Çok daha doğru hamleler yapıyorlar. Ligde birçok takım, farklı oyun anlayışlarında teknik adamlarla çalışıyor. Bu da rekabetçi bir lig ortaya çıkmasına sebep oldu. Üç büyük köklü camianın geride kalması da beklenmedik bir durum. Onların bunu kendi içlerinde değerlendirmesi doğru olur. Onların hala Avrupa ve şampiyonluk hedeflerinin olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler Emre Belözoğlu
Yorumlar