Anasayfa /  Ekonomi

Kuzey Marmara Otoyolu dört ilde fiyatları artırdı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com‘un verilerine göre Kuzey Marmara Otoyolu, güzergahı üstündeki Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya‘da konut fiyatlarını artırıyor.

Abone ol
Abone ol 23 Ekim 2018 10:19

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com‘un verilerine göre Kuzey Marmara Otoyolu, güzergahı üstündeki Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya‘da konut fiyatlarını artırıyor.

Kuzey Marmara Otoyolu ile Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’da konut fiyatları arttı. Endeksa verilerine göre, Kuzey Marmara Otoyolu güzergahı ve bağlantı yollarındaki bölgelerdeki konutlar yüzde 44 ile yüzde 92 arasında değerlendi.

TEKİRDAĞ'DA SON DÖRT YILLIK ARTIŞ YÜZDE 52

Tekirdağ’da son dört yılda konut fiyatlarında yüzde 52 artış görüldü. Tekirdağ'da ortalama konut metrekare satış fiyatı bin 470 TL iken konut yatırımının geri dönüş süresi ise 19 yıl olarak belirlendi.

KOCAELİ'DE SON DÖRT YILLIK ARTIŞ YÜZDE 80

Kocaeli’de son dört yılda konut fiyatlarında yüzde 80 artış görüldü. Kocaeli‘de ortalama konut metrekare satış fiyatı bin 872 TL iken konut yatırımının geri dönüş süresi ise 22 yıl olarak belirlendi.

SAKARYA‘DA SON DÖRT YILLIK ARTIŞ YÜZDE 92

Sakarya’da konut fiyatları son dört yılda yüzde 92 artış gösterdi. Sakarya’da ortalama konut metrekare satış fiyatı bin 760 TL iken konut yatırımının geri dönüş süresi 21 yıl olarak belirlendi.

İSTANBUL ÇEPERLERİ DE DEĞERLENDİ

1- İstanbul Silivri’de son dört yıllık konut satış fiyatı artışı yüzde 69 oldu. Silivri’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 244 TL iken konut yatırımının geri dönüş süresi ise 24 yıl.

2- İstanbul Çatalca’da konut fiyatları son dört yılda yüzde 44 arttı. Çatalca’da ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 350 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 22 yıl.

3- İstanbul Arnavutköy’de son dört yılda konut fiyatlarında yüzde 57 artış görüldü. Arnavutköy’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 145 TL iken konut yatırımının geri dönüş süresi ise 24 yıl.

4- İstanbul Eyüp’te konut fiyatları son dört yılda yüzde 73 arttı. Eyüp’te ortalama konut metrekare satış fiyatı 3 bin 840 TL iken konut yatırımının geri dönüş süresi ise 17 yıl.

5- İstanbul Pendik’te ise son dört yılda konut fiyatları yüzde 59 arttı. Pendik’te ortalama konut satış fiyatı 2 bin 827 TL iken konut yatırımının geri dönüş süresi ise 23 yıl olarak belirlendi.

ULAŞIMIN RAHATLAMASI İLE ARTIŞ DEVAM EDECEK

Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, proje kapsamında trafiğe açılan Silivri-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-Pendik güzergahının ardından 2018 yılı sonuna kadar Pendik-Osmangazi Köprüsü arasındaki güzergahın da açılmasının planlandığını hatırlattı. Sakarya'nın Akyazı ilçesine kadar gidecek otoyolun tamamının ise 2019 yılı sonunda trafiğe açılması hedeflendiğini belirten Görkem Öğüt; “Projenin trafiğe tamamen açılmasının ardından ulaşımın rahatlaması sebebiyle belirtilen bölgelerde değer artışının devam edeceğini öngörüyoruz” diye konuştu.




Yorumlar