Anasayfa /  Ekonomi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2019 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ne Kadar? Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Nasıl Alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2019 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ne Kadar? Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Nasıl Alınır? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm uygulanan yerlerde kira yardımı ödemeleri yapılmaktadır. Ancak pek çok kişi kira yardımını nasıl alacağını bilmiyor. Türkiye'de pek çok kişi Çevre Bakanlığı tarafından illere göre değişen tutarlarda kira yardımı ödemesi almaktadır. Peki 2019 yılı kira yardımı ödeme tutarı ne kadar? Tüm ayrıntılar haberimizde

Abone ol
Abone ol 16 Temmuz 2019 01:09

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2019 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ne Kadar? Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Nasıl Alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm uygulanan yerlerde kira yardımı ödemeleri yapılmaktadır. Ancak pek çok kişi kira yardımını nasıl alacağını bilmiyor. Türkiye'de pek çok kişi Çevre Bakanlığı tarafından illere göre değişen tutarlarda kira yardımı ödemesi almaktadır. Peki 2019 yılı kira yardımı ödeme tutarı ne kadar? Tüm ayrıntılar haberimizde

Çevre Bakanlığı tarafından kentsel dönüşün nedeniyle kira yardımı ödemesi yapılmaktadır. Çevre Bakanlığı tarafından illere göre farklı tutarlarda hesaplanan ücretler kira yardımı olarak vatandaşlara yansıtılmaktadır.

Riskli yapıların vatandaşlar için risk oluşturmasından dolayı kentsel dönüşüm sayesinde sağlıklı bir yaşam alanı inşa ediliyor ve Mecliste çıkarılan kanuna göre riskli yapılarda oturan kişiler kentsel dönüşümden yararlanmaları halinde 18 ay boyunca Çevre Bakanlığı tarafından kira yardımı ödemesi alabiliyor.

Kentsel dönüşümde kira yardımı tutarının ne kadar olduğu vatandaşlar tarafından sürekli olarak merak edilmektedir. Kira yardımı detayları gündemde yerini korurken riskli bulunan yapıların kira yardımı tutarları TÜFE'ye göre hesaplanmaktadır.

2019 YILI KİRA YARDIMI TUTARLARI NE KADAR?

Çevre Bakanlığı illere göre en düşük kira yardımını 595 TL olarak ödemektedir. En yüksek kira yardımı ödemesi ise 960 TL olarak duyuruldu.

Riskli yapılarda yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşümden faydalanmak istediklerinde TÜFE'ye göre hesaplanacak ödemeyi alacaktır.

Riskli alanların ve yapıların kentsel dönüşüm kapsamında yaşanabilir hale gelmesi adına vatandaşlara 18 ay kira yardımı ödeneği verilmektedir.

Ancak Bakanlık tarafından duyurulan riskli ve rezerv yapı alanlarında kentsel dönüşüm uygulanıyorsa bu durumda kira yardımı ödemesi 36 ay boyunca yapılabilmektedir.

2019 YILI HASAR TESPİTİ ÜCRETİ NE KADAR?

Kentsel dönüşümden faydalanmak isteyenlerden talep edilen hasar tespiti ücreti bina metrekaresine göre değişmektedir.

Örnek verecek olursak;

- 400 metrekarelik bina için 1812 TL

- 401 metrekareyi aşan her 80 metrekare için ücrete 226 TL eklenmektedir.

- Tespit ücretini daire sahipleri karşılıyor.

- 100 metrekare için bakanlık 600 lira tespit kredisi sağlamakta ancak kredinin geri ödemesi ise 24 ay.

Kira yardımı almak isteyenler yaşadıkları illerde yer alan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne giderek gerekli bilgiyi alabilirler.


Yorumlar