Anasayfa /  Ekonomi

Emekliye kira ve yakacak yardımı mı gelecek?

Meclis gündeminde bu hafta en dikkat çeken haberlerden birisi de Emekliye Kira ve yakacak yardımı konusu olmaktadır.Konuyla ilgili çalışmaların bu hafta yapılacağı belirtildi.

Abone ol
Abone ol 31 Mart 2020 23:45

Korona virüs ile mücadele devlet tarafından alınan birçok önlem ve tedbir bulunuyor. Bunların yanı sıra ise vatandaşların bu süreci en az zararla atlatması için de çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında ise meclis gündeminde bu hafta ele alınacak konular arasında emekliye, yakacak ve kira yardımı gibi konular da bulunmaktadır. Cumhuriyet Halk Partiüyesi olan NiğdeMilletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından soru önergesinde emeklilere yakacak ve kira yardımı ile ilgili soru önergesi hazırlandı. Bu noktada ilgili yardımın yapılıp yapılmayacağına ilişkin birçok konu da mecliste bu hafta ele alınacak.

Soru Önergesi Hazırlandı

Cumhuriyet Halk Parti üyesi olan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından kira ve yakacak yardımı ile ilgili hazırlanan soru önergesi ile emeklilere bu süreçte kira ve yakacak yardımı yapılıp yardımı yapılıp yapılamayacağı sorulacak. Fuat Oktay tarafından yanıtlanmasının istenildiği soru önergesi sonrasında açıklamada bulunan Gürer ülkemizdeki emeklilerin zor koşullarda yaşam mücadelesi verdiği ve asgari ücret altında kalan emeklilerin ise mağdur olduğunun altı çizildi.

Mecliste Bu Hafta

30 Mart 2020 itibari ile mecliste ele alınacak diğer konular arasında çarşı ev mahalle bekçilerine ilişkin düzenlemeler bulunuyor. Buna göre çarşı ve mahalle bekçilerin kimlik sorabilmesi, şiddete, istismara uğrama riski taşıyan kadın ve çocukları en yakın genel kolluk birimlerine teslim etmesi gibi birtakım yetkiler verilmesi ve çalışma saatinin 40 saat olması şeklinde değişiklikler gündeme gelecek.

Aynı zamanda TBMM Adalet Komisyonu da 2. Yargı Paketi'ni içeren Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni ele alacak olup bir diğer yanda da infaz düzenlemesinin son aşamaları tartışılarak Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

Yorumlar