Anasayfa /  Foto Galeri

Emekliye büyük zam yolda! İşte en düşük maaş

Yeni yılla birlikte aralık enflasyonu netleşecek ve böylece emeklilerin alacağı zam da ortaya çıkacak. SSK ve Bağkur emeklisi şimdiden yüzde 10.46’lık zammı cebine koydu. Yılın son ayına ilişkin enflasyonun yüzde 4-5 civarında çıkması en az yüzde 15’lik zammın kapısını açacak. Bir de ek zam gündemde. İşte haberin detayları...

Emekliye büyük zam yolda!  İşte en düşük maaş - Sayfa 1

SSK’dan ve Bağkur’dan emekli olan milyonlarca vatandaşın maaşı ocak ve temmuzda olmak üzere her 6 ayda bir enflasyon verilerine göre artıyor. Bu yılın ilk 6 ayında yani temmuzda, SSK ve Bağkur’lu emekliler yüzde 8.45 zam almıştı.

Emekliye büyük zam yolda!  İşte en düşük maaş - Sayfa 2

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre; enflasyon temmuzda yüzde 1.80, ağustosta yüzde 1.12, eylülde yüzde 1.25, ekimde yüzde 2.39, kasımda ise yüzde 3.51 olmuştu. İkinci 6 aylık dönemin 5 ayında kümülatif yüzde 10.46’lık enflasyon rakamına ulaşıldı.

Emekliye büyük zam yolda!  İşte en düşük maaş - Sayfa 3

YÜZDE 16’YA ULAŞABİLİR 
Geriye sadece aralık ayı enflasyonu kaldı. Kur ve hammadde etkisiyle aralık enflasyonunun da kasımın üzerinde çıkabileceği ifade ediliyor. Merkez Bankası beklenti anketine göre aralık için enflasyon öngörüsü yüzde 3.37 seviyesinde.

Emekliye büyük zam yolda!  İşte en düşük maaş - Sayfa 4

Posta'nın haberine göre; kabaca yüzde 3-5 arasında beklenti olduğunu söyleyebiliriz. Bu beklentiye paralel 6 aylık enflasyonun da yüzde 13.70-16.00 arasında gerçekleşeceği hesaplanıyor.