Anasayfa /  Ekonomi

Emeklinin maaş takvimi belli oldu!

SSK ve Bağkurlu emekliler ne zaman maaş alacaklar. Yeni maaşların yatırılacağı günler belli oldu. Memur emeklileri zam farkını ne zaman alacak?

Abone ol
Abone ol 12 Ocak 2020 23:23

12 Milyondan fazla emeklinin bulunduğu ülkemizde 2020 maaş takvimi merak edilmekte. Ocak ayı maaşları zamlı olarak hesaplanacak olan SSK ve Bağkur emeklilerinin yanı sıra zam hesaplanmadan ödeme yapılan memur emeklileri de maaş zam farklarını alacaklar.

3 Ocak 2020 tarihinde enflasyon verileri paylaşıldı. Buna göre emekliler ile memurların maaş zamlarının ne kadar olacağı da belli oldu. Memur emeklilerine Ocak ayı maaş farkları yapılacak Toplu sözleşmeye göre emekli sandığına bağlı emekliler yüzde 4 zam aldılar. Enflasyon verirlerine göre 6 aylık far yüzde 1.49 olarak açıklandı. Bağkur ile SSk emeklileri de 6,49 oranında zam alacaklar.

2020 MAAŞ TAKVİMİ;

Yeni yılda maaş ödemeleri için takvime göre SSK, Bağkur emeklisi vatandaşlar daha önce olduğu gibi 17 Ocak tarihinden itibaren hesaplara yatırılacak ve Tahsis numaralarına göre ödemeler gerçekleştirilecek. Her ayın 17'si ile 25'i arasında tahsis numarasına göre aldıkları ödeme günü bu sene devam edecek. Memur emeklileri her ayın 1'i ile 5'i arasında ödeme alacaklar. Emekli sandığından emekliye ayrılan vatandaşların zam farkları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıkladığı takvime göre ödeme gerçekleştirilecek.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM TEKLİFİ;

Diğer yandan emekli olan vatandaşlar için yeni zam modeli gündeme geldi. TÜED’den gelen bir çağrıda; ücret farklarının giderilmesi için intibak yapılmasını ve 5510 sayılı yasada değişiklik yapılarak refah payı ödemesi yapılmasını istesi. Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Ergün’ün çağrısı emekliye seyyanen zam yapılıp yapılamayacağı sorusunu gündeme getirdi.

Yorumlar