Anasayfa /  Foto Galeri

Emeklilik kararı aldıktan sonra futbola dönen 11 yıldız

Arjen Robben'in geçen sezon futbolu bıraktıktan sonra önümüzdeki sene için Groningen'le anlaşması futbol dünyasında heyecan yaratmıştı. İşte şimdiye dek emeklilik kararı alıp, sonrasında futbola dönmüş bazı eski yıldızlar.

Emeklilik kararı aldıktan sonra futbola dönen 11 yıldız - Sayfa 1

1- Jens Lehmann


Jens Lehmann 2010 yılında 40 yalındayken futbolu bırakmıştı. Stuttgart'ta emekli olan olan Alman kaleci, 2011 yılında efsanesi olduğu Arsenal'de futbola geri döndü.

Arsene Wenger'in isteğiyle futbola dönen Lehmann, eski takımının kaleci sıkıntısına geçici olarak çözüm oldu. Alman eldiven futbolu ikinci kez Arsenal formasıyla bıraktı.

Emeklilik kararı aldıktan sonra futbola dönen 11 yıldız - Sayfa 2

2- Paul Scholes


2010-2011 sezonu bittiğinde Paul Scholes da futbolu bırakarak Manchester United'ta bir devri kapatmıştı.

Ancak Scholes 6 aylık aranın ardından futbola geri döndü. United formasını yeniden giyen Scholes, 1.5 sene daha oynadıktan sonra 2013 yazında kalıcı olarak emekli oldu.

Emeklilik kararı aldıktan sonra futbola dönen 11 yıldız - Sayfa 3

3- Johan Cruyff


Yakın zaman kaybettiğimiz efsane futbol adamı Johan Cruyff, Ajax ve Barcelona için simge bir isim.

1978 yılında 31 yaşındayken futbolu bırakma kararı alan Cruyff, maddi açıdan zora düşünce ABD'nin Los Angeles Aztecs takımıyla sözleşme imzalayarak futbolu dönmüştü.

Bu kararın ardından 6 yıl daha futbol oynayan Hollandalı efsane, "Domuz yetiştiriciliğinden milyonlar kaybettim. Bu yüzden geri döndüm" demişti.

Emeklilik kararı aldıktan sonra futbola dönen 11 yıldız - Sayfa 4

4- Roger Milla

Dünya futbol tarihine 'dans ederek gol sevinci yaşamak' gibi bir anlayışı getiren Kamerunlu efsane futbolcu Roger Milla, 1989 yılında emekli olarak Hint Okyanusu'nda bir adaya yerleşti.

Ancak ülkenin o dönemki başkanı, Milla'yı göreve çağırarak ondan Dünua Kupası'nda forma giymesini istedi.

Milla, 1990 Dünya Kupası'nda Kamerun için son kez oynadı.

Uzun yıllar sonra Kolombiyalı Mondragon onun rekorunu kırana dek de Dünya Kupası'nda forma giyen en yaşlı isim olarak bilindi.