Anasayfa /  Ekonomi

Emeklilere müjde! Maaşlara Ek Olarak en az 252 TL Aile Yardımı!

Emeklilere aile yardımı nedir? Emeklilere aile yardımı ne kadardır? Emekli aile yardımı başvurusu için şartlar ve gerekli evraklar nelerdir? Merak edilen bu konu ile ilgili tüm soruların yanıtları haberimizde. İşte emekliye aile yardımı ile ilgili merak edilen soruların cevapları...

Abone ol
Abone ol 13 Mayıs 2020 16:14

Emeklilere aile yardımı nedir? Emeklilere aile yardımı ne kadardır? Emekli aile yardımı başvurusu için şartlar ve gerekli evraklar nelerdir? Merak edilen bu konu ile ilgili tüm soruların yanıtları haberimizde. İşte emekliye aile yardımı ile ilgili merak edilen soruların cevapları...

Emekliler için aile yardımı 2020 yılında verilmesi gündeme gelen destek parasıdır ve emekli bireylerin maaşlarına ek gelir olarak yansıyacaktır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıllarda verilmekte olan memur bireyler için aile yardımı parası, alınan karar çerçevesinde bireyler emekli olduktan sonra da verilmeye devam edecektir.Emeklilere aile yardımı için yapılan yeni düzenlemeler kapsamında başvuru şartları ve yardım miktarı belirlenmiş ve kamuoyuna duyurulmuştur.

Emekliye aile yardımı çocuk sahibi olan emekli kamu personellerine devlet tarafından verilmektedir. Verilen yardımlardan faydalanabilmesi için bireyin eşinin çalışmıyor olması gerekmektedir. Eşi çalışan bireyler bu destekten faydalanamaz. Bununla birlikte eşlerin her ikisi de kamu personeli veya kamu görevinden emekli olmuş bireyler ise emekli aile yardımı bu bireylerden yalnızca birine yapılır.

Emeklilere Aile Yardımı Nedir?

2020 Emekli aile yardımı, Kamu Personeli Danışma Kurulu tarafından gündeme getirilmiş olan çalıştığı sırada aile yardımı alan bireylerin emekli olduktan sonra da bu yardımı almaya devam etmelerini içeren tasarının adıdır. Bu tasarının kabulü ile bireyler emekli olduktan sonra çocukları için almış oldukları aile yardımı paralarını almaya devam edebileceklerdir. Verilecek olan emeklilere aile yardımı parası bireyin çalıştığı zamanda da olduğu gibi yine PTT şubeleri aracılığı ile bireylere ulaştırılacaktır. Bireylerin aile yardımı alıp alamayacaklarını e-devlet platformu üzerinden yapacakları sorgu sayesinde öğrenmeleri mümkündür. Bununla birlikte bireyler ilgili bakanlıklar veya Sosyal Hizmet Merkezleri aracılığı ile emekli aile yardımı alıp alamayacaklarını sorgulayarak öğrenebilirler.

Emeklilere Aile Yardımı Ne Kadardır?

Emekli aile yardımı miktarı 2020 yılı itibari ile belirlenmiş ve duyurulmuştur. Buna göre bireylerin sahip oldukları çocuk sayısına göre alabilecekleri aile yardımı tutarları şu şekilde belirlenmiş ve duyurulmuştur:

Eşi çalışmayan ve çocuğu olmayan memurlar için aylık 251 TL
0-6 yaş arası çocuğu olan bireylere her çocuk için 58 TL

6 yaş ve üzeri yaşta çocuğu olan bireylere her çocuk için 29 TL

İki çocuğu olan ve eşi çalışmayan bireylere toplamda aylık 367 TL aile yardımı parası verilmektedir.

Emekli Aile Yardımı Başvurusu

Emekli için aile yardımı başvurusu için herhangi bir işlem yapılmasına gerek yoktur. Bu yardımın alınabilmesi için gerekli olacak tek şey bireyin emekli olmaya hak kazanmış olmasıdır.

Bireyler zorunlu hizmet sürelerini tamamlayarak emekli olduktan sonra, çalıştıkları süre zarfında almış oldukları aile yardımı miktarlarındaki parayı aynı miktar ve şekilde almaya devam edeceklerdir. Bu anlamda emekli aile yardımı almak için yapılacak başvuru memurların aile yardımı almak istedikleri sırada yaptıkları başvurudan farksız olacaktır ve bu başvuru için istenen belgeler aynı şekilde emekli aile yardımı almak isteyen bireylerden de istenecektir. Emekli olan bireylerden çalıştıkları süre zarfında aile yardımı almakta olan bireyler aynı şekilde bu yardımları PTT şubeleri aracılığı ile almaya devam edeceklerdir veya bu yardım tutarı ek maaş kapsamında emekli maaşları üzerine eklenerek bireylere gönderilecektir.

Emekli Aile Yardımı Şartları ve Gerekli Belgeler

Emekli aile yardımı gerekli belgeler de 2020 yılı itibari ile emeklilere aile yardımı verilmesi kararının ardından merak edilen konulardan bir tanesi olmuştur. Emekli aile yardımıalmak için herhangi bir başvuru şekli veya merkezi olmadığından başvuru için herhangi bir belge de istenmez. Emekli aile yardımı, memur aile yardımı alan bireylere verilecektir. Bireyler çalıştıkları süre zarfında aldıkları aile yardımı paralarını emekli olduktan sonra da almaya devam edeceklerdir. Bu yüzden ekstra herhangi bir işlemin yapılmasına gerek yoktur.

Yorumlar