Anasayfa /  Ekonomi

Emeklilere 3 Maaş Avans, 10 Maaş Kredi Nasıl Alınır? Başvuru Şartları Nelerdir?

Emeklilere 3 Maaş Avans, 10 Maaş Kredi Nasıl Alınır? Başvuru Şartları Nelerdir? SGK, SSK ve Bağ- Kur'lu emekli vatandaşlara kredi ve avans ödemesi yapılmakta. Emekli maaşlarının bağlanması için bekleyenlere avans ödemesi kapsamında SGK tarafından 2019 yılı asgari ücretin (net) tutarı kadar ödemeler yapılıyor. Emeklilere 3 Maaş Avans, 10 Maaş Kredi Nasıl Alınır? 3 Başvuru Şartları Nelerdir? Tüm ayrıntılar haberimizde

Abone ol
Abone ol 11 Haziran 2019 01:55

Emeklilere 3 Maaş Avans, 10 Maaş Kredi Nasıl Alınır?  Başvuru Şartları Nelerdir? SGK, SSK ve Bağ- Kur'lu emekli vatandaşlara kredi ve avans ödemesi yapılmakta. Emekli maaşlarının bağlanması için bekleyenlere avans ödemesi kapsamında SGK tarafından 2019 yılı asgari ücretin (net) tutarı kadar ödemeler yapılıyor. Emeklilere 3 Maaş Avans, 10 Maaş Kredi Nasıl Alınır? Başvuru Şartları Nelerdir? Tüm ayrıntılar haberimizde 

Avans, bağlanacak gelir ile aylıkların biriken tutarlarından fazla olan kısmının daha sonra gelir aylıklarına yüzde 25 oranında kesinti olarak yansıtılacağı açıklandı.

Emeklilik için başvuru yapan kişilere avans ödemesi yapılması için aylığının 90 gün içerisinde bağlanmamış olması gerekiyor ve bunun yanı sıra yazılı başvuru yapılması zorunlu.

Söz konusu sistemin hayata geçmesiyle beraber emekli vatandaşların nakit sorunlarına son verilecek. Ayrıca nakit sorunu yaşayanlar Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) başvuruda bulunarak maaşının 3 katı avans ve 10 maaş kredi alabilecek...

Emeklilere 3 Maaş Avans, 10 Maaş Kredi Nasıl Alınır? Başvuru Şartları Nelerdir?

3 MAAŞ AVANS

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) taleplere karşılık olarak net asgari ücretin 3 katına kadar ödeme yapmaktadır ve emeklilik başvurusu yapanlar maaşlarını bekledikleri süreçte 6 bin 62 Türk Lirasına varan avans ödemesinden yararlanabilmektedir.

Emekli vatandaşlar bu imkanları heyecanla bekliyor ve bu imkanların hayata geçmesi durumunda maaşın 3 katı avans ödemesi yapılacak.





10 MAAŞ KREDİ

Bu uygulama sayesinde bütün emeklilerin yüzünün güldürülmesi planlanıyor ve emekli vatandaşların nakit sorunu yaşamaları durumunda Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) başvuru yaparak 10 maaş kredi alabilecek.

EMEKLİLERE EK ÖDEME

Emekli aylığı bağlanan kişilere her ay maaşlarının yüzde 4'ü, 5'i oranında ek ödeme alabiliyor.

Bu ödemeler ise her ay maaşlarla beraber hesaplara yatırılmaktadır. Maaşlarda artış yaşandıkça ek ödeme tutarlarında da artışlar yapılmaktadır.

EMEKLİLERE YILDA 2 DEFA ZAM

SSK ve Bağ- Kur emeklileri ise her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere 6 aylık dönemler halinde enflasyon zammı almaktadırlar.

Bunun yanı sıra memur ve emekli maaşları ise toplu sözleşmelerde belirtilen oranlara göre artırılmaktadır ve düzenlemeler yapılmaktadır.v




Yorumlar