Anasayfa /  Foto Galeri

Emekli ve memur maaşları için kritik gün! Memur zammı, emekli zammı 2022 ne kadar olacak?

2022 asgari ücretin açıklanmasının ardından gözler emekli ve memur zammına çevrildi.Memur zammı ve emekli zammı gelişmeleri gündemde araştırılan konular arasında bulunuyor. Ocak ayına kısa bir süre kala memur maaş zammı ve emekli maaş zammı oranları merak ediliyor. Oranlar ise enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Peki 2022'de memur zammı ve emekli zammı ne kadar olacak, en düşük memur maaşı kaç TL'ye çıkacak? İşte detaylar...

Emekli ve memur maaşları için kritik gün! Memur zammı, emekli zammı 2022 ne kadar olacak? - Sayfa 1

Memur zammı ve emekli zammı gelişmeleri gündemde araştırılan konular arasında bulunuyor. Ocak ayına kısa bir süre kala memur maaş zammı ve emekli maaş zammı oranları merak ediliyor. Oranlar ise enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Peki 2022'de memur zammı ve emekli zammı ne kadar olacak, en düşük memur maaşı kaç TL'ye çıkacak?

Emekli ve memur maaşları için kritik gün! Memur zammı, emekli zammı 2022 ne kadar olacak? - Sayfa 2

 Yılın son Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında toplanıyor. Kritik toplantıda memur ve emeklilerin beklediği 2022 maaş zammının görüşülmesi beklenirken, kulislerde emekliler için yüzde 40 zam oranı konuşuluyor. Öte yandan toplantıda dolar, euro ve altın fiyatlarındaki yükseliş ve Merkez Bankasının müdahaleleri ile sonuçları masaya yatırılacak. 

Emekli ve memur maaşları için kritik gün! Memur zammı, emekli zammı 2022 ne kadar olacak? - Sayfa 3

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son verisine göre; enflasyon temmuzda yüzde 1.80, ağustosta yüzde 1.12, eylülde yüzde 1.25, ekimde yüzde 2.39, kasımda ise yüzde 3.51 olmuştu. Bir başka ifadeyle ikinci 6 aylık dönemin 5 ayında kümülatif yüzde 10.46’lık enflasyon rakamına ulaşıldı. Geriye sadece aralık kaldı. Merkez Bankası beklenti anketine göre aralık için uzmanların enflasyon öngörüsü yüzde 3.37 seviyesinde.

Emekli ve memur maaşları için kritik gün! Memur zammı, emekli zammı 2022 ne kadar olacak? - Sayfa 4

Yıl içinde ocak ve temmuz olmak üzere iki farklı dönemde zam alan emekliler ve memurlar, 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon verileriyle alacakları yeni maaş tutarını da öğrenecek. Aralık enflasyonunun açıklanmasının ardından memur ve memur emeklileri için kesin enflasyon farkı zammı da belli olacak.