Anasayfa /  Ekonomi

Emekli maaşlarına zam müjdesi ! En düşük emekli maaşı...

Emekli maaşlarına ocak ayında yeni bir zam gelecek. Ocak ayı yaklaşırken emekliler tarafından ne kadar zam geleceği, en düşük ve en yüksek maaş ne kadar olacağı büyük bir merak ile bekleniyor. Milyonlarca emekli için hem temmuz hem ocak ayında yılda iki kere zam uygulanıyor.

Abone ol
Abone ol 14 Ekim 2020 16:13

Ocak ayı yaklaşırken; belirlenecek enflasyon oranları ile beraber ne kadar zam geleceği belli olacak. 2020 yılının son altı ayında meydana gelen enflasyon oranlarına göre maaş zamları uygulanacak. Şimdilik ilk üç aylık enflasyon oranları belli oldu ve ilk üç aylık kısım için 2.44 oranları ile zam gelecek. Peki şu an en düşük emekli maaşı ve en yüksek emekli maaşı gelecek zam oranları ile ne kadar olacak? İşte emekli maaşlarında merak edilen tüm detaylar…

Emeklilere ocak ayında ne kadar zam gelecek ve maaşlar kaç TL olacak?

Emekli maaşlarına gelecek zam oranları ile ilgili son durumlar merak ediliyor. Gelen enflasyon oranları verileri ile beraber ocak ayı maaşlarındaki zam oranları da net bir hal almaya başladı. İşte merak edilen tüm detaylar…

 

Yeni zam oranları ne zaman belirlenecek ve maaşlara ne zaman yansıyacak?

SSK ve bağkur emeklileri ile beraber ocak ve temmuz ayları içerisinde yılda iki kere zam uygulanacak. Zam oranlarının uygulanması için gerekli enflasyon oranları bekleniyor. 2020 yılının son altı aylık sürecinde belirlenecek olan enflasyon oranları ile beraber zam oranları da gelecek. Ocak ayında maaşlara gelecek zam oranları içi şu an ekim – kasım ve aralık ayları için enflasyon oranlarının gelmesi de bekleniyor. Şu an temmuz – ağustos ve eylül aylarında 2.44 oranları ile gelen enflasyon oranları için maaşlara ne kadar zam geleceği de belli oldu. Ekim – kasım ve aralık ayları için gerekli olan oranlar da geldiği zaman ocak ayının net maaşı belli olacak.

SON HABER  Emeklilere düşük faizli kredi müjdesi! Acil nakit ihtiyacı olanlar dikkat!

Temmuz – ağustos ve eylül aylarında şu an 2.44 oranları meydana geldi. Şu an ekim – kasım ve aralık ayları için bu oranların yükselmesi ile beraber 2020 yılında beklenen enflasyon oranları 10.5 olması bekleniyor. Bu oran beklendiği şekilde meydana gelirse de 4.49 oranları ile de emekli ve memur maaşlarına zam oranları yansıtılacak. 

 

En düşük ve en yüksek emekli aylıkları ne kadar olacak?

Gelen haberlere göre şu an esnaf emeklilerinde en düşük maaş olarak 1886, 2000 senesinden daha önce emeklilik hakkı elde eden SSK statüsündeki vatandaşlar için de 2233 TL maaş ödeniyor. İlk üç aylık enflasyon oranlarının belli olması ile beraber meydana gelen 2.44 oranları ile en düşük esnaf maaşları 1932 TL olurken, SSK statüsünde yer alan vatandaşlar için de 2287 TL oluyor.

Eğer beklenen zam oranları yüzde 4.49 oranlarına kadar artış göstermesi söz konusu olursa da esnaf için 1971 TL olması beklenirken SSK statüsünde yer alanlar için de 2333 TL’ye artış gösterecek. 

Memur ve memur maaşları üzerinde meydana gelecek ocak zamları ile beraber hakem kurulu kararı ile beraber yüzde üçlük bir zam uygulaması yapılıyor. Yeni ekonomi programı ile beraber TÜFE tarafından gelen tahminlere göre de enflasyon farklarının bu oran üzerinde artması ile meydana gelecek. Arada meydana gelen farkların ise ocak ayında meydana gelen zam oranları ile beraber yansıtılmaları da yapılacak.

Yorumlar