Anasayfa /  Ekonomi

Emekli maaşlarına zam mı geliyor ?

Kamuda çalışan memurlara erilen eş ve çocuk yardımlarının emeklilere de verilmesi ve emekli maaşının artış olması talep edildi. Gelişmeler haberde.

Abone ol
Abone ol 13 Haziran 2020 10:29

Emekli maaşını 405 TL artıracak önemli bir talep! Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılan bir açıklamaya göre memura verilen aile yardımının emeklilere de verilmesini talep etti. Emekliye aile yardımı girmesi halinde 2 çocuğu olan ve 6 yaşından küçük çocuklar için 405 TL fazladan ödeme gerçekleştirilecek.

Kamu kurumlarında çalışan milyonlarca memurun gelir kaleminde açıklanan bir ek ödemede aile yardım ödemesi olmaktadır. Memurlar için eşi çalışmadığı durumlarda fazla ödeme almaktalar. Bunun yanı sıra 0 ile 6 yaş aralığında bulunan çocuklar için yapılan ödemeler memur maaşına yansıyor. 6 yaşını geçen çocuklarda bu rakam 36 TL olurken, 6 yaşa kadar 73 TL bir ödeme gerçekleştiriliyor. Çalışmayan eş yardımı içi ise 332 TL yapılıyor.
EŞ, ÇOCUK YARDIMI EMEKLİ OLUNCA DEVAM ETSİN!

Memur konfederasyonları tarafından sözleşme masasında aile yardımının emeklilikte devam etmesi durumu gündeme geldi. Bu talebi gerek TÜED gerek memur sendikalar talep edilen konular arasında yer alıyor. Ekonomik zorluk çeken emeklilerin maaşları Koronavirüs ile mücadele kapsamında Ekonomik İstikrar Kalkınma Programları kapsamında en düşük 1500 Tl olmuştu. Ek ikramiye artışı da isteyen TÜED’in eş ve çocuk yardımı talebi de nasıl bir karşılık bulacağı merak edilmekte. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. Anında öğrenmek

Yorumlar