Anasayfa /  Foto Galeri

Emekli maaşları ne zaman ödenmeye başlanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında aldığı kararlara göre memur ve memur emeklisine enflasyon haricinde ek zam da verilmişti. Verilen ek zamlardan emekliler ise faydalanamadı. Erdoğan'ın açıklamasında sadece en düşük emekli aylıklarına zam yapıldı ve 2500 liraya çıkarıldı. Ek zam bekleyen emekliler ise memur ve asgari ücrete yapılan zamlardan paylarına düşeni alamadı.

Emekli maaşları ne zaman ödenmeye başlanacak? - Sayfa 1

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamalardaydı. Ancak beklenen açıklama gelmedi ve emekliler ek zamlardan faydalanamadı.

Emekli maaşları ne zaman ödenmeye başlanacak? - Sayfa 2

En düşük emekli aylığı 2500 liraya çıkarılırken, emeklilerin en büyük taleplerinden biri olan asgari ücret kadar zam beklentisi de gerçekleşmedi. Emekliler sadece yüzde 23 oranında zam alacaklar.

Emekli maaşları ne zaman ödenmeye başlanacak? - Sayfa 3

İşte emeklilerin ekonomik durumuna bir nebze düzeltmek için bir çalışma yapıldı ve emeklilere duyuruldu. Buna göre emeklilere önce 2750 lira sonra ise 2500 lira verilecek. Ödemelerin toplamı ise 5250 lira olacak. İşte yapılan o duyuru:

Emekli maaşları ne zaman ödenmeye başlanacak? - Sayfa 4

TEB'den yapılan duyuruda emekli promosyonların güncellendiği ve 1 Ocak'tan itibaren yeni karar alındığı belirtildi. Bu karara göre başvuran bütün emeklilere 5250 lira verilecek.