Anasayfa /  Ekonomi

Emekli maaş ve bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala emekliler maaş ve ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Emekli maaşları ve Kurban ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

Abone ol
Abone ol 15 Temmuz 2020 12:54

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı  emekli maaşları ve emekli ikramiyeleri ile ilgili yapılacak açıklamaya çevrilmişti. 

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklama gelmişti...

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?
Geçen Kuran bayramında olduğu gibi bu bayramda da emeklilere  1.000 TL (Bin) ikramiye tutarı ödenecek.

Emekliler bayram ikramiyelerini maaşlarını aldıkları bankalardan çekebilecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, zamlı temmuz aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin, SSK emeklileri için 17-26 Temmuz tarihleri arasında, Bağkur emeklileri için de 25-28 Temmuz tarihleri arasında aylık ödeme günlerinde hesaplara yatırılacağını ifade etmişti

MAAŞ ZAM FARKLARI DA YATIRILIYOR
Vatandaşların ağustos ayına ilişkin aylıklarının, Kurban Bayramına denk gelmesi nedeniyle temmuz aylık farkının, ağustos aylıklarının ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin birlikte ödeneceğini açıklandı.

 Ziraat Bankası'ndan her ayın 1. ve 2. gününde aylıklarını alanlara 28 Temmuz'da, 3. 4. ve 5. gününde aylıklarını alanlara da 29 Temmuz'da ödemeler gerçekleştirilecek.

Aylıklarını diğer bankalardan alan emeklilere ise 28 Temmuz'da ödeme yapılacak.

KİMLERE NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?
Emeklilere 1.000'er lira, dul ve yetimlere hisseleri oranında ödeme yapılacak. Hem eşi hem anne veya babasından ölüm aylığı alan kişilerin ikramiyesi, 2 dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek.

İŞ KAZASI VE MALÜLLER 
Öte yandan İş kazası geçiren ve sürekli iş göremezlik geliri alanlara bayram ikramiyesini emekliler gibi tam olarak alacak.

 

Yorumlar