Anasayfa /  Foto Galeri

Elon Musk'tan WhatsApp'ın kararına tepki!

Dün dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, WhatsApp'ın kullanım koşullarında değişikliğe gitme kararına tepki gösterdi.

Elon Musk'tan WhatsApp'ın kararına tepki! - Sayfa 1

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde olan WhatsApp kullanıcılarının hoşuna gitmeyecek bir karar için harekete geçti. Kullanım koşullarında değişikliğe gitmeye hazırlanan mesajlaşma platformu, verilerini Facebook ile paylaşmayan kullanıcılara yasak getirmeye hazırlanıyor.

Elon Musk'tan WhatsApp'ın kararına tepki! - Sayfa 2

WhatsApp kullanıcıları bugün hizmetin yeni şartları ve gizlilik politikasıyla ilgili uygulama içi bildirim almaya başladı. Facebook ile WhatsApp kullanıcılarının verilerini paylaşacağını açıklayan platform kullanıcılara seçim hakkı tanımadı.

Elon Musk'tan WhatsApp'ın kararına tepki! - Sayfa 3

Söz konusu değişikliği kabul etmeme şansı olmayan kullanıcılar ya bu şekilde WhatsApp'ı kullanacak ya da platformu kullanmayı bırakacak. Başka bir deyişle WhatsApp yeni kuralları kabul etmeyen kullanıcılara yasak getirecek. Söz konusu kararın 8 Şubat itibari ile yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Elon Musk'tan WhatsApp'ın kararına tepki! - Sayfa 4

WhatsApp'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, kullanıcılara ait veriler Facebook bünyesinde bulunan diğer platformlarla da paylaşılabilecek. ABD basınında yer alan haberlere göre, Facebook bu şekilde WhatsApp kullanıcılarından da topladığı verileri işleyerek reklam gelirini artırmayı hedefliyor.