Anasayfa /  Güncel

Elon Musk restoran açıyor! araba sineması ve şarj istasyonu da olacak!

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, arabalı sinema ve şarj istasyonu içeren ve tüm gece açık kalacak Tesla restoranı için planlarını açıkladı.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 02 Haziran 2022 14:52

Musk daha önce, Tesla restoranlarının şarj istasyonlarının etrafında kurulabileceğini ilk kez 2018 yılında açıklamıştı. 50 yaşındaki milyarder, geçen yıl restoran işine katılmakla ilgili üç ticari marka için başvuruda bulunduğunu belirterek, geçen ayın sonunda yeni önerileri Los Angeles şehrine sunduğunu açıkladı. Tesla başlangıçta restoranı  sahil kenti Santa Monica'da inşa etmeyi planladı, ancak daha sonra planlarını tarihi Route 66'daki Hollywood'a taşıdı.

Şu andaki planlar, mevcut alandaki bir Shakey's Pizza Salonu’nun yıkılmasını  ve yerine iki katlı yeni bir restoran inşa edilmesini içeriyor.

200'DEN FAZLA KOLTUĞU OLACAK

Diğer taraftan 864 metrekarelik alanda zaten büyük bir otopark bulunuyor, ancak 28 süper şarj istasyonu ve toplam 34 park yeri eklemek için yeniden modellenmesi gerekiyor. Ayrıca, personelin otoparktaki araçlara yemek getirmesi için alt katta bir 'carhop alanı' olacak ve restoranda toplamda 200'den fazla koltuk bulunacak. 

TESLA ÇALIŞANLARINI KOVMAKLA TEHDİT ETTİ


Öte yandan  Musk,geçtiğimiz günlerde  “uzaktan çalışma artık kabul edilemez” başlıklı bir e-postayla Tesla  çalışanların ofise dönüşünü zorunlu tuttu.

Musk, şirketteki üst düzey personele gönderdiği e-posta ile ofiste haftada en az 40 saat çalışmadıkları takdirde kovulacaklarını söyledi. Sosyal medyada dolaşan ve personele gönderildiği belirtilen e-postada, "Uzaktan çalışmak isteyen herkes, haftada en az 40 saat ofiste olmalı veya Tesla'dan ayrılmalı" denildi. 

Musk, doğrulanmamış bir hesaptan tweetlenen nota cevap olarak, "Başka bir yerde çalışıyormuş gibi yapsınlar. 40 saatlik gereksinim, fabrika işçilerinden istediğimizden daha az" diye cevap verdi. Musk, “Tesla'daki herkesin haftada en az 40 saat ofiste geçirmesi gerekiyor. Ayrıca ofis, uzak bir sahte ofis değil, gerçek, meslektaşlarınızın bulunduğu yer olmalıdır. Gelmezseniz istifa ettiğinizi varsayacağız” dedi.

 

Yorumlar