Anasayfa /  Foto Galeri

Elon Musk: İnsanlık bu kurallarla asla Mars’a gidemez

Elon Musk’ın sahibi olduğu roket, uydu ve uzay mekiği üreticisi SpaceX'in Mars aracı Starship’in SN9 prototipinin 28 Ocak’ta yapılması planlanan uçuş testi, onay çıkmaması üzerine iptal edildi. Elon Musk, bunun üzerine ABD Federal Havacılık İdaresi’ne (FAA) ve kurallarına tepki gösterdi. Musk, “İnsanlık bu kurallarla asla Mars’a gidemez” dedi

Elon Musk: İnsanlık bu kurallarla asla Mars’a gidemez - Sayfa 1

Dünyanın en zengin insanlarından, Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz gün mars aracı Starship’in SN9 prototipinin 28 Ocak’ta yapılması planlanan uçuş testine onay çıkmaması üzerine açıklamada bulundu.

Elon Musk: İnsanlık bu kurallarla asla Mars’a gidemez - Sayfa 2

Testin iptal edilmesinin ardından tweet atan Musk, FAA’in uçak bölümünün iyi çalıştığını ancak uzay bölümünün düzenlemeleri gerçekleştiren yapısının temelde bozuk olduğunu belirtti.

Elon Musk: İnsanlık bu kurallarla asla Mars’a gidemez - Sayfa 3

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Musk, “FAA'in kuralları, hükümete ait birkaç tesisten yılda bir avuç  fırlatma anlamına geliyor.  İnsanlık bu kurallarla asla Mars’a gidemez” dedi.

Elon Musk: İnsanlık bu kurallarla asla Mars’a gidemez - Sayfa 4

Onayın gelmesine kesin gözüyle bakan SpaceX, 29 Ocak’ta uçuş bölgesinde yaşayanların evlerini tahliye etmesini bildirmiş, ancak bu tahliye emri ilerleyen saatlerde iptal edilmişti.