Anasayfa /  Foto Galeri

Elon Musk bitcoin’in gizemli mucidinin kimliğini açıkladı

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su Elon Musk, katıldığı bir podcast programında Bitcoin'in halen gizemini koruyan mucidi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Elon Musk  bitcoin’in gizemli mucidinin kimliğini açıkladı - Sayfa 1

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, katıldığı bir yayında 13 yıl önce ortaya çıkmasına karşılık hala kim olduğu bilinmeyen Bitcoin’in mucidini duyurdu.

Elon Musk  bitcoin’in gizemli mucidinin kimliğini açıkladı - Sayfa 2

Yapay zeka araştırmacısı Lex Fridman’ın Bitcoin’in yaratıcısı Nakamoto'nun gerçek kimliği hakkında ne düşündüğü sorusuna Musk, "Bitcoin'in piyasaya sürülmesinden önce fikirlerin evrimine bakabilir ve bu fikirler hakkında kimin yazdığını görebilirsiniz" dedi.

Elon Musk  bitcoin’in gizemli mucidinin kimliğini açıkladı - Sayfa 3

Dünyanın en zengin insanı, Bitcoin'i kimin yarattığını "açıkça" tam olarak bilmediğini, ancak Szabo'nun teorilerinin dünyanın önde gelen kripto para biriminin yaratılması için temel göründüğünü söyledi.

Elon Musk  bitcoin’in gizemli mucidinin kimliğini açıkladı - Sayfa 4

"Görünüşe göre Nick Szabo, bu fikirlerin evriminden muhtemelen herkesten daha fazla sorumlu" diyen Musk, "O Nakamoto olmadığını iddia ediyor, ama bunun ne burada ne de orada olduğundan emin değilim. Ancak Bitcoin'in arkasındaki fikirlerden herkesten daha fazla sorumlu olan kişi gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.