Anasayfa /  Foto Galeri

Elmalı davasında sanık çift kendilerini savununca, babaanne sert konuştu

Türkiye, günlerdir Elmalı'daki istismar davasını konuşmayı sürdürürken, çocukların annesi ve üvey babası ise suçlamaları kabul etmedi. Sanık anne Merve Akman, "Raporlar her şeyi gösteriyor. Çocuklar babaannelerin uydurma yalanlarını anlatıyor" sözleriyle kendini savunurken, babaanneden sanıklara yanıt geldi.

Elmalı davasında sanık çift kendilerini savununca, babaanne sert konuştu - Sayfa 1

Antalya'da kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G'nin (10), cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen davada tutuklu anne Merve Akman ile üvey baba Rahmi Akman'ın 6 ay önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının yankıları sürüyor. 

Elmalı davasında sanık çift kendilerini savununca, babaanne sert konuştu - Sayfa 2

'Elmalı Davası' olarak dün tekrar gündeme gelen olayla ilgili Türkiye'nin konuştuğu çift Merve- Rahmi Akman, ilk kez açıklama yaptı. Akman çifti, suçsuz olduklarını, mahkemenin kendilerini doktor, psikolog raporlarına göre tahliye ettiğini, çocuklarının, babaanneleri tarafından yönlendirildiğini, bunun da psikolog raporları ile kanıtlandığını söyledi.

Elmalı davasında sanık çift kendilerini savununca, babaanne sert konuştu - Sayfa 3

"BENİM TEK SUÇUM KÖTÜ VE YANLIŞ BİR ADAMLA EVLENMEK"
Kızının velayetinin hala kendisinde olduğunu kaydeden Merve A. "Eski eşim benden sonra 4 kez evlendi. Bana 'oğlumu eşim istemiyor' diyerek kendisi gönderdi. Babama oğlumun noterde velayetini vererek teslim etti. Gelince kucağıma atladı, ağladı. 'Anne beni bir daha babama gönderme' dedi. Ben oğlumu Finike'de okula yazdırdım. 'Ben otelde çalışıyorum bir süre gelmeyeceğim' diyerek, çocuklarıma yalan söyledim. Sırf onların psikolojisi bozulmasın istedim. Bu süreçte kızım bir sağlık sorunu yaşadı. Hastanede yattı. Kızımın başında eşim kaldı. Babam kaza geçirdi. Oğlumu bu süreçte Finike'de bir paketleme tesisinde çalışan kız kardeşlerim fabrikada baktı. Oğlum fabrikada teyzesinin telefonuna kendisi bir video çekiyor. Herkesi arıyor. 'Annem beni okula göndermiyor' diyor. Benim tek suçum kötü ve yanlış bir adamla evlilik yapmak." sözlerine yer verdi.

Elmalı davasında sanık çift kendilerini savununca, babaanne sert konuştu - Sayfa 4

"ÇOCUKLARI KESİNLİKLE İSTİSMAR ETMEDİK"
Rahmi A. ise "Biz iki gündür eşimle Türkiye'nin baskısı altındayız. Sosyal medyadan bize ağır küfürler geliyor. Annemi, babamı, kardeşimi, eşimi, dostumu, arkadaşlarımı ağır şekilde tehdit ediyorlar. Bizim can güvenliğimiz yok. Biz çocukları istismar etmedik kesinlikle. Doktor raporlarımız, adli tıp raporlarımız vardır. Kesinlikle adli tıp raporlarında istismara dayanak hiçbir şey yoktur. Ben o çocuklara babasının yapmadığı babalığı yaptım, babasının vermediği sevgiyi verdim, babasının yapmadığı güzellikleri yaptım. Ben o çocuklara annesiyle beraber sahip çıktım. Benim sahip çıkmam suçsa siz yargıda karar verin" dedi.