Anasayfa /  Foto Galeri

Elinizden bırakamayağınız 24 akıcı kitap listesi!

Son günlerde akıcı kitaplar arıyorsanız eğer bu listeye bakmadan karar vermeyin..Kitap okumak ufkumuzu açar ve bizi bambaşka dünyalara götürür. Her yeni kitapla farklı bir evrenin kapısını açarız. Ancak okumaya başladığınız kitabın sizi içine çekmesi şarttır. Eğer kitap okuma alışkanlığı edinmek istiyorsanız sürükleyici kitapları okumak sizin için daha faydalı olucaktır. Konusu ve kurgusuyla sizi içine çeken, elinizden bırakmak istemeyeceğiniz akıcı kitapların listesi sizler için...

Elinizden bırakamayağınız 24 akıcı kitap listesi! - Sayfa 1

Elinizden bırakamayağınız 24 akıcı kitap listesi!

1. J. D. Salinger – Çavdar Tarlasında Çocuklar

Çavdar Tarlasında Çocuklar J.D. Salinger’in tek romanı.

Eser ilk olarak 1951’de Birleşik Krallık ve ABD’de basıldı. “Modern zamanların başyapıtı” olarak değerlendirilen kitap, ahlak değerleri dışında kaldığı gerekçesiyle ABD’nin bazı tutucu bölgelerinde uzun süre yasaklı kaldı.

Kitap ergenlik döneminde okuldan atılan bir çocuğun evinden de uzaklaşmasını konu ediniyor. Ergenlik döneminde olan çocuğun dünyayı algılayış biçimi samimi bir dille okuyucuya aktarılıyor.

Elinizden bırakamayağınız 24 akıcı kitap listesi! - Sayfa 2

2. George Orwell – Hayvan Çiftliği

Edebiyat dünyasının klasiklerinden biri olan Hayvan Çiftliği, 1945 yılında yayımlandı. İngiliz Yazar Orwell’ın en çok okunan kitaplarından olan Hayvan Çiftliği fabl türünde kaleme alınan bir eser.

Kitapta bir çiftlikte yaşayan hayvanlar üzerinden anlatılan hikayede 1917 yılında gerçekleşen Ekim Devrimi’ne de gönderme yapıyor.

Roman, devletleri, yönetim biçimlerini ve toplumları sembolik olduğu kadar sade bir anlatımla ele alıyor.

Elinizden bırakamayağınız 24 akıcı kitap listesi! - Sayfa 3

3. Tess Gerritsen – Cerrah

Hem bir doktor hem de bir yazar olan Dr. Tess Gerritsen, polisiye gerilim türünün en iyi yazarlarından biri.

2001 yılında yazıp yayınladığı Cerrah kitabı ise Dedektif Jane Rizzoli ve Dr. Maura Isles ikilisinin maceralarının başladığı serinin ilk kitabı.

Kitapta soluksuz okuyacağınız bir cinayet soruşturması anlatılıyor. Gerritsen, doktor olmasının avantajını kullanarak cinayetleri anlatırken inanılmaz detaylar veriyor.

Elinizden bırakamayağınız 24 akıcı kitap listesi! - Sayfa 4

4. Elif Şafak – Aşk

Elif Şafak’ın Mart 2009 tarihinde yayınladığı Aşk kitabı, dünya çapında çok sattı ve 30’dan fazla dile çevrildi.

Özellikle yayınlandığı dönem en çok satanlar listesine giren Aşk, biri günümüzde diğeri ise 13. yüzyılda geçen iki hikayeyi anlatıyor.

Kitapta Ella Rubinntain isimli bir kadının, tasavvuf felsefesini konu alan tarihi romanını değerlendirirken kitaptan etkilenmesi ve o kitabın Ella’nın hayatına yön vermesi anlatılıyor. Aşk, akıcı kitaplar arasında yer alıyor.