Anasayfa /  Teknoloji

Elektrikli "Uçan Taksi" dönemi geliyor! İlk testi yapıldı

Birleşik Arap Emirlikleri elektrikli uçan taksi “XPeng X2”yi test etti. Çinli XPeng Inc şirketinin ürettiği “XPeng X2” isimli elektrikli uçan taksi, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde pazartesi günü test edildi.

Abone ol
Abone ol 13 Ekim 2022 23:27

Guangzhou merkezli XPeng Inc’in havacılık iştiraki tarafından geliştirilen “XPeng X2”, dünya çapında düzinelerce uçan araba projesinden bir tanesi.

ABD’deki Empire State Binası’nın yüksekliği olan 380 metreye kadar çıkabildiği ancak, kurallar gereği 91 metre yüksekliğe sadık kalarak faaliyet göstereceği belirtilen uçan taksi, maksimum 35 dakika uçuş süresine sahip. Uçak takside acil durumlar için paraşüt bulunduğu ifade edildi.

Şirket, saatte 130 kilometre (80 mil) maksimum hıza sahip olan uçak taksiler 2 yolcu kapasitesi olduğunu söylüyor. Pazartesi günü gösteri boş bir kokpitle yapıldı ancak şirket daha önce insanlı bir uçuş gerçekleştirdiklerini ve bunu Temmuz 2021’de gerçekleştirdiklerini söyledi.

2025 yılına kadar piyasaya çıkması planlanan XPeng X2’nin Bentley veya Rolls Royce gibi lüks bir otomobille aynı fiyata mal olması bekleniyor.

Yorumlar