Anasayfa /  Güncel

Elektrikli scooter ve motosiklet sürücülerine yeni düzenleme geldi!

Karayolları Trafik Yönetmeliği Değişiklikleri 16 Ağustos itibariyle yürürlüğe girdi. Buna göre; motosiklet ve elektrikli scooter sürücülerine fosforlu yelek zorunluluğu getirildi. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 18 Ağustos 2022 12:36

Karayolları Trafik Yönetmeliği Değişiklikleri 16 Ağustos itibariyle yürürlüğe girdi. Yönetmelikle birlikte son dönemde yaşanan trafik kazalarının önemli unsuru haline gelen elektrikli scooterler ve motosiklet sürücüleri için yeni zorunluluklar getirildi.

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE GÖZLÜK ZORUNLULUĞU

Online alışverişin artmasıyla çoğalan motosikletli kuryeciler ve şehir içinde sayıları artan motosiklet sayılarının ardından bir dizi önlemler alındı. Yeni yönetmelikle, elektrikli bisiklet, motosiklet, elektrikli bisiklet sürücülerinde zaten zorunlu olan kaskın yanına ‘Gözü dış tesirlere karşı koruyacak, görüşe engel olmayacak, normal görüşü bozmayacak renkli veya renksiz’ koruma gözlüğü takma koşulu getirildi. Ancak kaskında koruma gözlüğü olanlar bundan istisna tutuldu.

MOTOSİKLET VE SCOOTER'LARA 'REFLEKTİF YELEK'

Yönetmeliğin diğer kritik maddesi de tartışma konusu olan elektrikli scooter'lar ve elektrikli bisikletlerle ilgili oldu. Yeni düzenlemeyle, bisiklet, elektrikli bisiklet, elektrikli scooter, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücüleri ile varsa yolcularına gece seyahatlerinde görünmelerini sağlayacak şekilde ‘reflektif yelek’ gibi kıyafet giyme zorunlu hale getirildi.

Yorumlar