Anasayfa /  Güncel

Elazığ'da kurtarma çalışmaları devam ediyor

Elazığ’da meydana gelen depremde arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor... Gece saatlerinden itibaren devam eden çalışmalarda 2'si çocuk toplam 8 kişi enkazdan kurtarıldı. Gelen son habere göre ise depremden 13 saat sonra orta yaşlarda bir kadın enkaz altından çıkarıldı.

Abone ol
Abone ol 25 Ocak 2020 10:13

Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem sonrası haberler peş peşe geliyor. Türkiye'nin birçok noktasından ekipler anında bölgeye sevk edilirken, arama kurtarma çalışmaları da büyük bir titizlikle devam ediyor.

13. SAATTE BİR MUCİZE DAHA

Elazığ kent merkezindeki Mustafa Kemalpaşa Mahallesi'ndeki 4 katlı bir binanın enkazından 09.30 sıralarında, depremden 13 saat sonra orta yaşlı bir kadının daha enkazdan sağ salim çıkarıldı. Habertürk TV muhabirinin aktardığına göre, enkaz altından çıkarılan kadının ellerini ve bacaklarını hareket ettirdiği görülürken "Allahım çok şükür olsun" dediği öğrenildi.

ENKAZ ALTINDAN EKİPLERLE KONUŞTU

Elazığ merkezde, yıkılan bir binanın enkazı altında kalan Cengiz Çelik, kendilerini enkazdan çıkartmaya çalışan ekiplerle telefonla iletişime geçti.

11 SAAT SONRA SAĞ OLARAK KURTARILDI

Çelik'in, iki oğlu ve eşi ile birlikte yıkılan binanın altında kaldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Arama kurtarma ekipleri, Çelik ailesine ulaşmak için yoğun çalışmalarını sürdürdü. Kurtarma çalışmasının 11'inci saatinde ise Cengiz Çelik'in eşi Gülsüm Çelik arama kurtarma timi tarafından enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Kurtarma çalışmalarını takip eden aile yakınlarının endişeli bekleyişi ise sürüyor.

HAMİLE KADIN DA SAĞ SALİM ÇIKARILDI

Yine bölgede hamile olduğu öğrenilen Pınar Dişli de, eşi Meriç Dişli'den bir saat sonra enkazdan sağ salim çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmasının 12 yaşındaki Miraç Dişli'nin çıkarılması için sürdüğü öğrenildi.

Geceden bu yana yapılan arama kurtarma çalışmalarında ise 2'si çocuk 8 kişinin kurtarıldığı, 33 kişinin de kurtarılmaya çalışıldığı öğrenildi.

Yorumlar