Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Elazığ depremi sonrası Türkiye, AB'den o sistemi istedi

Avrupa Birliği, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından, Türkiye'nin talebiyle Copernicus Uydu Görüntüleme Sistemi'ni devreye soktuğunu duyurdu. Sistemle bölgedeki arama kurtarma çalışmaları hız kazanacak.

Abone ol
Abone ol 26 Ocak 2020 10:08

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye sevk edilen ekiplerin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

AB'DEN DESTEK
AB Komisyonunun Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Janez Lenarcic, yaptığı yazılı açıklamada, tüm AB'nin Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu, Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi'nin (ERCC) durumu yakından izlediğini belirtti.

Copernicus Uydu Görüntüleme Sistemi'nin Türkiye'nin talebi üzerine devreye sokulduğunu kaydeden Lenarcic, bu sistemin sahada arama kurtarma çalışmalarına destek olacağını, AB'nin daha fazla destek sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.

 


AB Konseyi Başkanı Charles Michel de Twitter hesabından, "Düşüncelerimiz Türkiye'deki depremde yakınlarını kaybeden ve yaralananların ailelerle. Destek vermeye hazırız" paylaşımını yaptı.

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR
Önceki gün merkez Sivrice İlçesi'ne bağlı 6.8 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası Elazığ'da bazı bölgerde yıkım yaşanmıştı. Yaşanan yıkım sonrası bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Ekipler 24 saat aralıksız gece eksi 8 dereceleri bulan havada çalışmalarına hız kesmeden sürüyor.


HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
Sürsürü Mahallesi'nde Halaylı sokakta bulunan 4 katlı Dilek Apartmanı enkaz alanında çalışmalar devam etti. Gece de devam eden çalışmalar sabahın ilk ışıklarında da yoğunlaştırıldı. Ekiplerin enkaz alanındaki çalışmaları drone ile havadan görüntülendi.


SON DURUM
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ'daki depremde hayatını kaybeden kişi sayısının 31'e, hastanelere başvuran vatandaş sayısının da 1547'ye yükseldiğini bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ'daki depreme ilişkin olarak, 26 Ocak 2020 saat 02.00 itibariyle kaydedilen son bilgileri paylaştı. AFAD'tan yapılan açıklamada, hayatını kaybeden vatandaşların sayısının 31'e yükseldiği ve depremden sonra hastaneye başvuran vatandaşların sayısının ise 1547'ye ulaştığı belirtildi.

Yorumlar