Anasayfa /  Politika /  Chp

Ekrem İmamoğlu'ndan yayın organlarına dava!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Selahattin Demirtaş ilgili sözlerini çarpıtan yayın organlarına dava açmaya hazırlanıyor.

Abone ol
Abone ol 22 Nisan 2019 18:57

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Selahattin Demirtaş ilgili sözlerini çarpıtan yayın organlarına dava açmaya hazırlanıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  Saraçhane'deki İBB başkanlık sarayındaki makam odasında basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ekrem İmamoğlu,  Selahattin Demirtaş ilgili sözlerini çarpıtarak kışkırtıcı yayınlar yapan gazetelere dava açacaklarını ifade etti. İmamoğlu, “Aktif siyaset yaptığı cumhurbaşkanlığı seçiminde topluma verdiği mesajları beğendiğimi söyledim hala aynı yerdeyim. Keşke o barışçıl ve toplumu kapsayıcı cümleleri devam etseydi. Ama bugünün siyasetine buradan malzeme çıkartmaya çalışıp insanların vatanseverliğini ölçmeye çalışan akıllara diyorum ki akıllarını gözden geçirsinler” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçimin tekrarı ile ilgili soruları cevaplayan İmamoğlu,  “Hangi gerekçelerle konuştuğunu bilemiyoruz Bahçeli'nin. Cevap verilecek bir konu değil. Seçim bitmiştir, sonuç belirlenmiştir. Mazbatamızı aldık. Ne yazık ki gerçek dışı gerekçelerle kamu görevlilerinin, bakanlıkların sorumlu oldukları hususlar üzerinden gerekçe yaratma çabasının karşılığı olacağını sanmıyorum. YSK, Türkiye demokrasisi açısından tarihi görevini en doğru şekilde yerine getireceğine dair inancım tam. Ben ortaya konulan o cümlelerden ne ifade edildiğini ne anlatılmak istediğini çok anlayabilmiş değilim o yüzden cevap veremeyeceğim” ifadesini kullandı. 

İmamoğlu, Selahattin Demirtaş ile ilgili “Çizgisini beğenirdim” açıklamasına ilişkin bazı gazetelerde hakkında yapılan haberlere de cevap verdi ve hukuki işlem başlatacaklarını ifade etti. 

İmamoğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti:  “Soruşturma ve dava açacağımız manşetler var. İnsanları kışkırtan hayasızca, terbiyesizce insanların duygularının vatanseverliğini ayaklar altına alan ve hepimizin hassasiyeti olan şehitlik mertebesiyle ilgili çok terbiyesizce haber yapmak… Bunun haberle vesaire ilgisi yok. Ahlaksızlığını bilen bir toplumuz bunu yazan çizen insanların. Herhalde çok canı acımış ki böyle bir şeye başvuruyor. Biz onla ilgili yasal işlemleri başlattık.  Yazık, üzülüyorum hele hele gazeteciliğin kışkırtmaya dönük toplumu infiale uğratacak bir takım görseller haline getirip insanlara servis etmeyi de çok büyük bir suç olarak görüyorum. Hukuk bu konuda hak ettiği cezayı kendisine verecektir. Arkadaşlarım işlemini başlattılar.”


Yorumlar