Anasayfa /  Güncel

Ekrem İmamoğlu yerli metrobüsü test etti !

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, metrobüs yoğunluğunu azaltmak için, yüksek kapasiteli yeni nesil yerli metrobüsü test etti.

Abone ol
Abone ol 19 Kasım 2019 10:57

İstanbul'da en önemli toplu taşıma araçlarından biri olan metrobüslerin yenilenmesi gündemde. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, özellikle metrobüslerde yoğunluğa çare bulmak maksadıyla çalışmalarını sürdürüyor. Şu an test aşamasında olan yeni metrobüslerin eskilerine göre kapasiteleri daha yüksek olacak. Böylece yeni metrobüslerin yoğunluğa da çare olması bekleniyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapılan çalışmalarla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Twitter üzerinden açıklama yapan İmamoğlu, "Metrobüs yoğunluğunu azaltmak için, yüksek kapasiteli yeni nesil yerli metrobüsü test ediyoruz" ifadelerini kullandı


"ALIMINI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ ARACIN KAPASİTESİ YÜKSEK"
Test aşamasında olan yeni metrobüsler hakkında konuşan İmamoğlu, "Avantajlarıyla tasarlanmış bir metrobüs aracını deniyoruz. Alımını düşündüğümüz metrobüs aracının kapasitesi yüksek. Bazı duraklarda her iki yönlü iniş biniş sağlayabilen daha ferah araçlar. Hem birikmeleri engelleyecek hem daha çok yolcuyu daha az araçla taşıyabilecek bir süreç tanımı var. Arkadaşlarım bir aya yakındır deneme sürüşleri yapıyorlar" dedi.


TAŞIMA KAPASİTESİ YÜZDE 40 ARTACAK
İstanbul'da şu an kullanılan metrobüslerin kapasitesi yaklaşık 190 kişilik. Yeni metrobüslerde ise bu sayı 290'a yükselecek. Bu sayede İstanbul'daki mevcut taşıma kapasitesi yüzde 40 civarında artacak. Yeni metrobüslerin İstanbul trafiğini de rahatlatması bekleniyor.

 

Yorumlar