Anasayfa /  Politika /  Chp

Ekrem İmamoğlu: Onlara 23 Haziran’da hak ettiği dersi vereceğiz

CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul adayı İmamoğlu, Saadet Partisi iftarından sonra Kemal Kılıçdaroğlu ile buluştu, Esenler ve Bahçelievler'e gitti

Abone ol
Abone ol 26 Mayıs 2019 03:00

Ekrem İmamoğlu: Onlara 23 Haziran’da hak ettiği dersi vereceğiz

CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi'nin Şişli'deki iftarına katıldıktan sonra Üsküdar'a geçti.

Hakkı Savunanlar Platformu'nun düzenlediği iftarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile buluştu.

İmamoğlu, iftara katılan davetlilere yönelik yaptığı konuşmada 23 Haziran'da İstanbul seçiminin tekrarlanmasını ele aldı, süreci kendi açısından ders olarak niteledi.




Bu süreçte aykırı düşünen vatandaşlarımız rakibimiz değil. Bu düşünceyle hareket etmeliyiz. Toplumda farklı düşünen insanlar olabilir. Onları kazanmak için sonsuz mücadele vermeliyiz. Sadece bir avuç insanın kötülüğü bize bugünleri yaşatıyor. O bir avuç insana hak ettiği dersi 23 Haziran'da sandıkta vereceğiz. Kim nasıl bir kötülük yaparsa yapsın, kötü dil kullanırsa kullansın, arka planında bu süreci tamir etmeye çalışan büyükleri, alimleri var, herkes var. Bu toplumun geleceğine dair umutsuzluk asla var olmamalı. Bu günleri kendi şahsım adına bir ders olarak görüyorum. "




Türkiye'nin siyaset üstü bir dönemden geçtiğini belirten İmamoğlu kararlı bir toplum gördüğünü; bu dönemde aykırı düşünen vatandaşların kendilerinin rakibi olmadığını söyledi.




Toplumda farklı düşünen insanlar olabilir. Onları kazanmak için sonsuz mücadele vermeliyiz. Topluma huzuru, barışı, özgürlüğü ve bir arada hissedebilmeyi, toplumun geleceğini hep birlikte hazırlayabilmeyi başarmalıyız. Çocuklarımızın geleceği, bizim ortak yolumuz olmalı. Tüm gücümü İstanbul’da yaşayan herkesten aldığımı belirtmek istiyorum.”




Esenler'de halkla bir araya gelen İmamoğlu kullanacakları dilin her zaman sevginin egemen olacağı bir dil olduğunu belirtti.




Kim ne derse desin bizim dilimiz hep sevgi dili olacak. Bıkmadan, usanmadan bu şehirde yaşayan herkese iyiliği, güzelliği ve adaleti anlatacağız ve bunu beraber başaracağız. Yoğun ilgi ve sevgileri için Esenlerli hemşehrilerimize teşekkürler. #HerŞeyÇokGüzelOlacak pic.twitter.com/1cgQpTbVKv


— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) 25 Mayıs 2019




Sahur programı için Bahçelievler'e geçen İmamoğlu, burada Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin din insanlarıyla bir araya geldi.




Bahçelievler’de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden din adamları ve kanaat önderleriyle sahur programında buluştuk. Ramazan ayında misafir olduğumuz her sofrada olduğu gibi dilekler birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz için. pic.twitter.com/Qd9uPSmKwY


— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) 25 Mayıs 2019

Independent Türkçe 


Yorumlar