Anasayfa /  Politika

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki fark kaç? İşte İstanbul belediye seçim sonuçları sondurum

31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerin üzerinden 10 gün geçti ama İstanbul seçim sonuçları hala sonuçlanmadı. İstanbul yerel seçimlerinde son durum ne? Resmi olmayan sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu seçimi önde götürüyor. Geçersiz oyların yeniden sayımında rakamlar her gün değişiyor. Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkı şu anda 14 bin 532. İşte detaylar.

Abone ol
Abone ol 10 Nisan 2019 05:32

2019 Yerel Seçimleri her sonucu ile tarihi bir seçim oldu. Bir çok il el değiştirirken, İstanbul seçimlerin yine merkezi oldu. İstanbul'da resmi olmayan sonuçlara göre CHP adayı Ekrem İmamoğlu seçimi kazandı ancak AK Parti kanadından bir çok yerde itirazlar yapıldı ve ilçelerdeki geçersiz oylar kısmen yeniden sayıldı. Bazı ilçelerde ise tüm oylar yeniden sayıldı.

Süreç devam ederken AK Parti, tüm İstanbul'da oyların tamamının yeniden sayılmasını istedi ancak Yüksek Seçim Kurulu bu itirazı reddetti. YSK, 21 ilçede 51 sandığın yeniden sayılmasına karar verdi. Seçimlerin bir diğer kritik noktası da Büyükçekmece oldu. Seçimlerde büyük usulsüzlükler olduğunu ileri süren AK Parti, bu ilçedeki bilgilere dayanarak tüm İstanbul'da seçimlerin yenilenmesini istedi.

Bu açıklamanın ardından ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, "Yeni bir seçim düşünülebilir" açıklamasında bulundu.

İŞTE SON RAKAMLAR

Herkes bir yandan seçimlerin yenilenme ihtimalini konuşurken bir yandan da İstanbul'daki son durumu merak ediyor. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu farkın 15 bin 209 olduğunu açıklamıştı. Kaftancıoğlu'nun ardından rakam açıklayan isim AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz oldu. Yavuz, oy farkının 14 bin 848 olduğunu duyurdu. Bugün ise CHP Sözcüsü Faik Öztrak farkın 14 bin 532 olduğunu duyurdu. Millet İttifakı'nın Cumhuriyet Halk Partili adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı'nın AK Partili adayı Binali Yıldırım arasındaki son oy farkı şöyle oldu:

Ekrem İmamoğlu: 4.170.345

Binali Yıldırım: 4.155.813

Fark: 14.532




Yorumlar