Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

EKPSS 2018/2 tercih sonuçları açıklandı - EKPSS Tercih Sonuçları Sorgulama

Engelli memur adaylarının merakla beklediği EKPSS 2018/2 tercih sonuçları açıklandı. EKPSS Tercih sonuçlarını haberimizden sorgulayabilirsiniz. İşte engelli memur adaylarını ilgilendiren EKPSS yerleştirme sonucu sorgulama sayfası.

Abone ol
Abone ol 25 Aralık 2018 16:28

Engelli memur adaylarının merakla beklediği EKPSS 2018/2 tercih sonuçları açıklandı İşte engelli memur adaylarını ilgilendiren EKPSS yerleştirme sonucu sorgulama imkanı.

2018/2- EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme: EKPSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

2018 EKPSS/Kura İle Engelli Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzunda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyi kadrolarına, engelli memur yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 24 Aralık 2018 tarihinde saat 15.35'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir.  

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçları

EKPSS NEDİR

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelliler kurum kadrolarına atanmak için EKPSS sınavına girerler. Bu sınav engel grupları ve eğitim durumlarına göre yapılır. Sınavın yapıldığı tarihte mezun olabilecek olan adaylar da sınava girebilecektir.

Her yıl Ocak ayı gibi Devlet Personel Başkanlığı tarafından engelli adaylar için sınav ve yerleştirme takvimi ilan edilir. Sınav genelde bahar aylarında yapılmaktadır. Bu seneki 2018 EKPSS sınavı 22 Nisan 2018’de yapılacaktır.

EKPSS Nasıl Yapılır?

EKPSS sınavı engelliler için olduğu için engel grupları ve eğitim düzeyine göre ayrı ayrı yapılır. Engel gruplarına göre öğrenme ve algılama becerileri ölçülürken, dil gelişimi ve iletişim sağlamasına da bakılır. Adaylar engel durumuna göre sınav esnasında kendilerine yardımcı olacak okuyucu ya da işaretleyici olarak sınav görevlisi talep edebilirler.

EKPSS sınavları, diğer KPSS gibi sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki yıl boyunca geçerliliğini korur.

Engelli Memur Kontenjanları

Engelliler için ayrılan kadrolar tespiti için toplam memur sayısının yüzde 3’ü dikkate alınır. Kurumlar için bu oranda engelli memur istihdam etmek bir zarurettir. Bu sayede kamuya alımlar arttıkça, engelli memur alımları da aratacaktır.

Kurumlar tarafından engellileri istihdam edecekleri boş kadrolar belirlenir ve DPB’na bildirilir. Uygun kadro yoksa da değişikliğe gidilir ve kadro oluşturulur. Kadro için gerekli eğitim düzeyi, unvan ya da hizmet sınıfına göre engelliler arasından KPSS ya da kura usulüyle atamalar yapılır. Engelli adaylar için bir üst yaş sınırı söz konusu değildir.


Yorumlar