Anasayfa /  Ekonomi

Ekonomistin Merkez Bankası yorumu: Eyvah Eyvah hükümet kefen parası harcanıyor! video izle

Ekonomistin Merkez Bankası yorumu. YSK’nın İstanbul kararından sonra Dolar kuru 6 TL sınırını aşarken ekonomist Mert Yılmaz hükümetin "kefen parasını" harcamaya çalıştığını öne sürdü.

Abone ol
Abone ol 14 Mayıs 2019 21:09

 Ekonomistin Merkez Bankası yorumu: Eyvah Eyvah hükümet kefen parası harcanıyor! 

Dolar kuru iç ve dış piyasalarda oluşan yeni gelişmelerin yanı sıra İstanbul’da Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) aldığı yeniden seçim kararı almasının ardından 6 TL’nin üzerine yerleşti. Ekonomist Mert Yılmaz dolar kurunu düşürmek amacıyla yapılan son hamlelerin mali disiplini bozduğunu söylerken İstanbul seçimlerini kazanmak adına Merkez Bankası’nın “kefen parası”nın kullanılmaya çalışıldığını söyledi.

Dolar kuru geçtiğimiz günlerde 6.25 TL’ye yükselirken Merkez Bankası’nın hamleleriyle bir miktar geriledi. Ekonomist Mert Yılmaz Merkez Bankası’nın dolar kurunu düşürmek için yaptığı hamleleri youtube sayfasında yorumladı. Mert Yılmaz "Eyvah Eyvah..." başlıklı paylaşımında Türkiye ekonomisinin dolar kuru, faiz ve enflasyon girdabına nasıl girdiğini açıkladı.

Mert Yılmaz Reuters Haber Ajansı’nın yayınladığı habere göre Merkez Bankası bilançolarında yedek akçede gözüken yaklaşık 40 Milyar TL paranın bütçeye devredileceğini belirtti.

BU PARAYA NEDEN İHTİYAÇ VAR?

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik konjonktürde elinde kalan tek çıpasının mali disiplin olduğunu söyleyen Yılmaz, yaklaşmakta olan İstanbul Seçimleri için seçmeni memnun etmek adına hazinenin musluğunun tekrar açılacağını ileri sürerken bu durumun bütçe açığını daha da artıracağını ve bunun da faturasını hep beraber ödeyeceğimizi sözlerine ekledi.

“MERKEZ BANKASI’NIN KEFEN PARASI”

Dolar kurunu düşürmek ve İstanbul seçimlerini kazanmak için Merkez Bankası’ndan alınmaya çalışılan yedek akçeleri “Anadolu’da kefen parası diye bir para vardır ya… En son çok büyük bir ihtiyaç halinde el gider ya… onun gibi.” sözleriyle anlatmaya çalışan Yılmaz bütçeyi daha da kısmak gereken bu zamanlarda bütçeyi daha da açmanın hiçbir rasyonel tarafı olmadığını açıkladı.


Yorumlar