Anasayfa /  Ekonomi

Ziraat Bankası o hatadan şimdilik döndü, proje rafa kalktı

Çiftçilere destek vermesi için kurulan Ziraat Bankası, çiftçiyi desteklemek yerine batık durumdaki futbol kulüplerini kurtarma projesi geliştirmişti. O proje şimdilik rafa kalktı.

Abone ol
Abone ol 24 Nisan 2019 20:28

Milli Gazete’nin 7 Ocak’ta “Çiftçiye yok! Topçuya var!” manşetiyle duyurduğu skandal proje, seçimlerin akabinde rafa kaldırıldı. Artık topçuya da yok!

Milyonlarca doların havada uçuştuğu futbol kulüplerini saplandıkları borç batağından kurtarmak için atağa kalkan Ziraat Bankası, projeyi rafa kaldırdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak öncülüğünde gerçekleştirilmesi düşünülen proje; Kulüpler Birliği, Bankalar Birliği ile Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hazırlanmıştı.

Kulüplerden kimine 5 yıl, kimine 2 yıl, geri ödemesiz 5 yıl vadeli gibi seçenekler sunulacak olan proje 31 Mart seçimlerinin akabinde rafa kaldırıldı.

10 MİLYARLIK BORÇ YÜKÜ

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran skandal projede dört büyükler olarak anılan Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un 10 milyarlık borcu Ziraat Bankası tarafından ödenecekti.

TFF’nin önceki başkanı Yıldırım Demirören tarafından, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın himayelerinde hazırlanan ve Süper Lig kulüplerinin borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin proje şimdilik bir kenara konuldu.

PROJE SEÇİM AMAÇLI MIYDI?

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; zor durumdaki kulüplerin borçlarının yeniden yapılandırılması ve vadelendirilmesine ilişkin projenin, hem 31 Mart yerel seçimleri hem de Haziran 2019’daki TFF seçimleri öncesi “bir tür vaat” olduğu öne sürülmüştü.

İktidarın ve TFF’nin Başakşehir’e yakınlığı nedeniyle özellikle Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonsporlu taraftarların sempatisini kazanmaya yönelik olan bu projenin aynı zamanda haziran ayındaki TFF seçimleri öncesinde de mevcut TFF Başkan ve yönetimini güçlendireceği iddia edilmişti. Nitekim, konunun rafta kalması ve TFF-Ziraat Bankası’ndan doğru dürüst adım gelmemesi, “Futboldaki seçim vaadi” iddialarını doğrular nitelikte.


Etiketler Çiftçi destek
Yorumlar