Anasayfa /  Ekonomi

Ziraat Bankası kredi faiz oranı ne kadar? 2019 Kredi kartı yapılandırma

Ziraat Bankası kredi faiz oranı ne kadar? 2019 Kredi kartı yapılandırma. 2019 Kredi kartı yapılandırma başvuru işlemi ve şartları Ziraat Bankası kredi faiz oranı kart borcu ödeme.

Abone ol
Abone ol 08 Ocak 2019 17:51

Ziraat Bankası kredi faiz oranı ne kadar? 2019 Kredi kartı yapılandırma. 2019 Kredi kartı yapılandırma başvuru işlemi ve şartları Ziraat Bankası kredi faiz oranı kart borcu ödeme. 



 

Kredi kartı borcu yapılandırma 2019 başvuru süreci nasıl olacak? Ziraat Bankası kredi hesaplama başvuru işlemleri nasıl yapılır? Kredi kartı nasıl kapatılacak? Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranı ne kadar? Kredi faiz oranı nasıl hesaplanır? soruların yanıtları bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen açıklama ile birlikte gündeme geldi. Alınan bilgilere göre kredi kartı borçları yapılandırılacak. Başkan Erdoğan, "Kredi kartı borcunu ödeme güçlüğü çekenler Ziraat Bankası'nda alacağı kredi ile uygun taksitlerle ödeme yapabilecek" belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan sigorta prim teşviki uygulaması kapsamında 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran iş yerleri için üç puan desteği beş puana çıkarıldığını açıkladı. Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık 80 liralık elektrik faturasını devlet karşılayacak. Kredi kartı borcu yapılandırma 2019 başvuru işlemi ve süreci ile ilgili ayrıntılar haberimizde..

SON DAKİKA: Ziraat Bankası yüzde 1,10 ile 1,20 arasında faizle kredi kartı borçları kapatacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kredi kartı borcu olan vatandaşlara bir müjde verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çekenlerin mevcut borçlarını ödemesi için imkan sağlıyoruz. Ziraat Bankası aracılığı ile ödeme güçlüğü çeken vatandaşın borcu tek bir çatı altında toplanacak. Ziraat'ten çekeceği borcu ile borcu kapatacak. Aylık gelirine uygun bu borcu ödeyecek" dedi.

 

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:



KREDİ KARTI BORCU OLANLARA MÜJDE



Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşlarımıza müjdemiz var. Mevcut borçlarını daha kolay ödeyebilmeleri için bir imkan sağlıyoruz. Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşlarımızın kredi kartı borçları tek bir çatı altında toplanacak. Vatandaş hangi bankaya borcu olursa olsun, Ziraat Bankası'ndan alacağı krediyle bu borcu ödeyebilecek. Daha sonra uygun şartlarda aylık gelirine uygun bir şekilde bu borcunu ödeyebilecek.



22 MİLYARLIK KREDİ KULLANDIRILACAK



Sosyal yardım alan vatandaşlarımızın 150 kilovat saate kadar olan kullanımlarını biz karşılayacağız. Kredi kartı borcunu ödeme güçlüğü çekenler Ziraat Bankası'ndan alacağı kredi ile uygun taksitlerle ödeme yapabilecek. Halkbank 2019 yılında yaklaşık 350 bin esnafa 22 milyar liralık kredi kullandıracak.



500 ve üzeri sigortalı işçi çalıştıran işverenlerimize bir müjde daha veriyoruz. Yüzde 3 olan SGK prim desteği yüzde 5'e yükseltildi.

Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık 150 KiloWatt saate kadar elektrik tüketimini devlet olarak biz üstleniyoruz. Yaklaşık 2,5 milyonun üzerindeki hanede her ay ortalama 80 liralık elektrik faturasını devlet karşılamış olacak. Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşlarımıza mevcut borçlarını daha kolay ödeyebilmeleri için imkan sağlıyoruz. Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşlarımızın kredi kartı borçları tek bir çatı altında toplanacak. Vatandaşımız hangi bankaya kredi kartı borcu olursa olsun Ziraat Bankası'ndan alacağı bu krediyle borcunu kapatacak. Sonra ister 24 ay ister 60 ay vade ile aylık gelirine uygun şekilde bu borcunu ödeyecek.



AK Parti iktidarları döneminde toplamda 1.8 milyon esnaf ve sanatkara 93,4 milyar lira kredi kullandırıldı. 2002 yılında esnafa uygulanan faiz oranı yüzde 45 iken bugün bu faiz oranı yüzde 5 seviyesine geriledi. Hazine destekli esnaf kredileri bakiyesi 2018'de 31,1 milyar liraya yükseldi. Esnafa destek 202 kat arttı. Halkbank esnaf ve sanatkarların işletme yatırım kredisi ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2019 yılında yaklaşık 350 bin esnafa 22 milyar liralık kredi kullandıracak. 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran iş yerleri için 3 puan olan sigorta pirim desteğini, 5 puana çıkarıyoruz.

SİSTEM NASIL OLACAK?



Ziraat Bankası ilerleyen günlerde başvuruları almaya başlayacak, Kredi Kartı borcu olanlar Ziraat Bankasına başvuruda bulunacak ve kredi kartı borcu kadar nakit parayı bankadan alacak. Kredi Kartı borcunu ödeyen vatandaş, Ziraat Bankasından aldığı parayı makul faiz oranlarıyla 24 ay veya 48 ay vade ile tekrar ödeyecek.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: "Kredi kartı borçlarının yapılandırılması, piyasaların canlanmasıyla birlikte esnafa rahat nefes aldıracak." açıklamalarında bulundu.



TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kredi kartı borçlarının yapılandırılması, piyasaların canlanmasıyla birlikte esnafa rahat nefes aldıracak." ifadesini kullandı.



Palandöken, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan, kredi kartı borçlarının yapılandırılmasına ilişkin çalışmayı değerlendirdi.



Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşların bunları daha kolay ödemelerine imkan sağlayacak düzenlemenin, başta kredi kartı sahipleri olmak üzere esnaf ve sanatkarları rahatlatacak bir adım olduğunu belirten Palandöken, uygulamanın piyasaları da canlandıracağını vurguladı.



Palandöken, "Kredi kartı borçlarının yapılandırılması oldukça sevindirici. Kredi kartı borçlarının yapılandırılması, piyasaların canlanmasıyla birlikte esnafa rahat nefes aldıracak. Halk Bankası tarafından 350 bin kişiye verilecek 22 milyar liralık kredi de zor durumdaki esnafı ve sanatkarımızı rahatlatacak." değerlendirmesinde bulundu.

ZİRAAT BANKASI KREDİ BAŞVURU İŞLEMİ VE FAİZ ORANLARI

Ziraat Bankası yüzde 1,10 ile 1,20 arasında faizle kredi kartı borçları kapatacak.



Ziraat Bankası, kredi kartı borçları ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bankadan yapılan açıklamaya göre, "Birleştiren İhtiyaç Kredisi; kredi kartlarına uygulanan aylık faiz oranlarından çok daha uygun şartlar ile 24 aya kadar aylık %1,10 ve 60 aya kadar aylık %1,20 faiz oranlarıyla müşterilerimize sunulmaktadır" denildi.



Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:



Ziraat Bankası, kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanan müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte yeni bir uygulama başlatmıştır. Uygulama, Ziraat Bankası’na kredi kartı borcu bulunan müşterilerin yanı sıra diğer bankalara kredi kartı borcu bulunan ve ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızı da kapsayacaktır.



Birleştiren İhtiyaç Kredisi ile bireysel müşterilerimize Bankamızdaki ve diğer bankalardaki kredi kartı borçlarını; gelirlerine uygun ödeme planı altında, uygun koşullarda birleştirme imkânı sunulmaktadır. Söz konusu ürün ile gerek Ziraat Bankası müşterilerinin, gerekse diğer banka müşterilerinin borçluluk düzeylerinin dengelenmesi, finansal yapılarının daha sağlıklı ve yönetilebilir hale getirilmesi amaçlanmaktadır.



 

Birleştiren İhtiyaç Kredisi; kredi kartlarına uygulanan aylık faiz oranlarından çok daha uygun şartlar ile 24 aya kadar aylık %1,10 ve 60 aya kadar aylık %1,20 faiz oranlarıyla müşterilerimize sunulmaktadır. 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle nakit avans kullanılması veya kredi kartı harcaması nedeniyle kart borcu ödeme güçlüğü yaşayan veya gecikmede olan vatandaşlarımızın üzerindeki anapara ve faiz yükü Birleştiren İhtiyaç Kredisi ile azaltılarak uygun vade seçenekleri ile kredi kartı borçları ödenebilir hale getirilecektir.



Birleştiren İhtiyaç Kredisi başvuruları Şubelerimiz aracılığı ile yapılabilecektir.



Ziraat Bankası'nın açıkladığı faiz oranlarına göre yapılandırma kredi kullananlar hangi vadede, borçlarını ne kadara taksitlendirecek? İşte 10.000, 20.000 ve 30.000 lira için vadelere göre taksit hesabı...



10 bin lira 12 ay vade

10.000 TL 12 ay için taksit tutarı 906,055 TL

 

20 bin lira 12 ay vade



20.000 TL 12 ay için taksit tutarı 1813,10 TL

 

30 bin lira 12 ay vade

30.000 TL 12 ay için taksit tutarı 2719,65 TL



10 bin lira 24 ay vade

10.000 TL 24 ay için taksit tutarı 488,87 TL

 

20 bin lira 24 ay vade

20.000 TL 24 ay için taksit tutarı 977,73 TL

 

30 bin lira 24 ay vade

30.000 TL 24 ay için taksit tutarı 1466,60 TL



10 bin lira 36 ay vade



10.000 TL 24 ay için taksit tutarı 488,87 TL

20 bin lira 36 ay vade

20.000 TL 24 ay için taksit tutarı 977,73 TL

30 bin lira 36 ay vade



30.000 TL 24 ay için taksit tutarı 1466,60 TL


Yorumlar