Anasayfa /  Ekonomi

Washington'da MÜSİAD ABD iftarı

MÜSİAD ABD tarafından başkent Washington'da verilen geleneksel iftara çok sayıda davetli katıldı.

Abone ol
Abone ol 14 Haziran 2017 11:34

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ABD Şubesi tarafından başkent Washington'da gerçekleştirilen geleneksel iftar organizasyonu çok sayıda davetliyi bir araya getirdi.

MÜSİAD ABD Başkanı Mustafa Tuncer'in ev sahipliğindeki iftara Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Direktörü Nihad Awad'ın yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve medya temsilcisi katıldı.

İftarın ardından yaptığı kısa değerlendirmede ABD'de ramazan ayının anlamına ve Müslümanların bu tür etkinliklerde bir araya gelmesinin önemine işaret eden Tuncer, MÜSİAD'ın bu noktadaki çabalarına da dikkati çekti.

Tuncer, MÜSİAD'ın hedef ve faaliyetlerini de aktardığı konuşmasında, ABD'de ciddi ekonomik mesafe kateden Türk toplumu temsilcilerinin artık Ar-Ge ve ileri teknoloji gibi yatırımlara da adım atması gerektiğine vurgu yaptı.

MÜSİAD ABD Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Er de konuşmasında, Washington'da bu tür etkinliklerle hem Amerikalı Müslümanların hem de bölgede yaşayan Türklerin bir araya geldiğini ifade etti.


Yorumlar